Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Bandırma Cumhuriyet İlkokulu’nda tören

Bandırma Cumhuriyet İlkokulu’nda tören

Bandırma’da 2022-2023 eğitim-öğretim yılının açılış töreni Cumhuriyet İlkokulu’nda gerçekleşti.

Bandırma’da 2022-2023 eğitim-öğretim yılının açılış töreni Cumhuriyet İlkokulu’nda gerçekleşti.
Törene Bandırma Kaymakamı Engin Aksakal, 6. Ana Jet Üssü ve Garnizon Komutanı Hava PilotTuğgeneral Selahattin Akalp, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutlu Aslan, AK Parti Bandırma İlçe Başkanı Mehmet Doğan ve Paşakonak Mahallesi Muhtarı İshak Candan da katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Cumhuriyet İlkokulu Müdürü Mustafa Akgül konuştu. Akgül, şu düşünce ve duygulara yer verdi:
“1983 yılından bu yana 39 yıldır Bandırma’da eğitimin hizmetinde olan Cumhuriyet İlkokulu’nda düzenlediğimiz 2022-2023 eğitim-öğretim yılı açılış törenine hoş geldiniz. Sizleri saygıyla selamlıyorum.
Bugün, yeni bir eğitim-öğretim yılına başlamanın heyecanı ve mutluluğu içindeyiz. Öğrencilerimizin heyecanla, coşkuyla ve cıvıl cıvıl sesleriyle okulumuzun bahçesini ve sınıflarını doldurmaları bir öğretmenler için en büyük mutluluktur. Bu yıl aramız katılan okul öncesi ve birinci sınıf öğrencilerimizi de sevgiyle kucaklayıp, okulumuza en kısa sürede alışmalarını sağlayacağız. Onlara bilgi ve başarı yuvası olan okulumuzun aynı zamanda sevgi yuvası olduğunu da göstereceğiz.
Her yıl okulların açıldığı ilk hafta, yani eylül ayının ikinci haftası ülkemizde ‘İlköğretim Haftası’ olarak kutlanmaktadır. Uzun bir yaz tatilinin ardından başlayan yeni eğitim-öğretim yılı çeşitli etkinliklerle sınıf ve okullarda kutlanarak, okulun ve eğitimin önemi vurgulanmaktadır. Bu haftada özellikle okula yeni başlayan öğrenciler için okulun ne denli güzel bir yuva olduğu ve eğitimin önemi kavratılır. Okul ve eğitim sevgisiyle dolu bir yılın temelleri bu hafta içinde atılır.
Cumhuriyet İlkokulu, 2022-2023 eğitim-öğretim yılına her yıl artarak devam eden görev bilinci ve aşkıyla büyük bir görev sorumluluğuna sahip 64 personeliyle hazırdır. Okulumuz bu yıl 90 okul öncesi, 280 birinci sınıf öğrencisi olmak üzere toplam 1300 öğrenci ile eğitim-öğretime başlamıştır. Her yıl olduğu gibi bu yıl da öğretmenlerimizin üstün gayreti ve özverili çalışmaları ile velilerimizin de desteğini yanımıza alarak öğrencilerimiz, okulumuzu Bandırma’da ve Balıkesir’de akademik başarılarda olduğu kadar sosyal ve sportif başarılarda da en iyi şekilde temsil edeceklerdir.
Cumhuriyet İlkokulu, Bandırma’da sayın Kaymakamımızın himayesinde ve liderliğinde, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün rehberliğinde artarak devam
eden eğitim başarısına katkı sağlamaya var gücüyle devam ederken aynı zamanda da merhametli, büyüğünü ve küçüğünü sayan, doğaya ve canlılara saygılı, kendisiyle ve çevresiyle barışık, sorumluluk sahibi, ülkesini ve milletini seven, mutlu öğrenciler yetiştirmeyi de sürdürecektir.
Tüm bu duygu ve düşüncelerle 2022-2023 eğitim-öğretim yılının öğrencilerimize, velilerimize, Bandırma’mıza ve ülkemize hayırlı olmasını diliyor, hepinize saygılarımı sunuyorum.”
ASLAN’IN KONUŞMASI
Ardından, Bandırma İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutlu Aslan da konuştu.
Aslan, şu düşünce ve duyguları yansıttı:
“Geleceğimizin teminatı sevgili öğrencilerim,
2022-2023 eğitim-öğretim yılının açılış törenine hoş geldiniz diyor sizleri saygı, sevgi ve hürmetle selamlıyorum.
Hepimiz eğitimi, doğumdan başlayan hayat boyu devam eden bir süreç olarak tanımlarız. Bu süreç ailede başlar, okulda sonrasında ise sosyal ve kültürel boyutlarıyla tüm hayatımız boyunca devam eder. Yani aslında Eğitim ‘YAŞAMIN TA KENDİSİDİR’. Hayatımızın her evresine şekil veren, düşünce ve davranışlarımızı geliştiren, kendimiz ve toplum için faydalı bireyler olmamızı sağlayan BİR YAŞAMA SANATIDIR eğitim…
Ülkelerin hatta tüm dünyanın geleceği iyi yetişmiş insan gücüne bağlı olduğunu çok iyi bilmekteyiz. Çocuklarımızın akıl, gönül ve çalışma kapasiteleri geleceğimizi belirlemektedir. Özellikle birinci sınıflarımız için yaşam boyu öğrenme şimdi başlıyor. Özellikle bu çağda Öğrencilerimize öğrenme arzusunu daha çok aşılamalı ve onlardaki sürekli öğrenme heyecanını diri tutmamız gerekmektedir.
Türk Milli Eğitim Sisteminin en önemli hedefi fikri hür, Vicdanı hür, irfanı hür sağlam karakterli vatandaşlar yetiştirmektir. Ayrıca 2023, 2053 ve 2071 vizyonumuz doğrultusunda ve Mustafa Kemal Atatürk’ün çizmiş olduğu muasırlaşmak ve çağdaş medeniyet seviyesinin üzerine çıkma hedefi etrafında daha büyük hedeflere ulaşmamızı sağlayacak yegane sürecin eğitim olduğu bilinciyle hareket etmekteyiz.
İçinde bulunduğumuz 21. yüzyılda dünya milletleri çevre sorunları, kıtlık, kuraklık hızlı nüfus artışı terör gibi birçok sorunla mücadeleye başlamıştır. Gelecek yıllarda bu sorunların artarak devam edeceğini düşünürsek okulların toplum yararına çalışan, üreten, düşünen teknolojiyi insanlık yararına kullanan bireyler yetiştiren mekânlar haline getirmeliyiz.
Bütün bunların bilinciyle tüm planlarımızı yaparak çok değerli mesai arkadaşlarım olan öğretmenlerimizle heyecanla 12 Eylül pazartesi sabahı öğrencilerimizin gelmesini
bekledik. Bu yıl aramıza yeni katılan birinci sınıf ve anaokullarımız dahil Bandırmamızda yirmi beş bin beş yüz öğrencimizle sorunsuz bir şekilde okullarımızı açmanın mutluluğu içindeyiz.
Değerli velilerimiz; bizlere emanet ettiğiniz yavrularımızı en içten duygularla teslim alıyor ve bağrımıza basıyoruz. Geleceğimizin teminatı olan yavrularımızın en güzel şekilde vatan ve millet sevgisi ile yetiştirerek eğitim hayatı boyunca bizleri ve sizleri gururlandıracak şekilde başarılar kazanmaları için gayret edeceğiz
Yol arkadaşlarım değerli öğretmenlerim, Bu ülkenin geleceğinin inşasında en önemli görevin bizlerin olduğunu bildiğinizden emin olarak bu yolda verilecek mücadelelerde yılmadan çalışacağınızdan da şüphem yoktur. Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun.
Sevgili öğrencilerim, sizlerden isteğimiz geleceğinizin ve ülkemizin geleceği için öğretmenlerinizin rehberliğinde gayretle çalışarak başarılı olmanızdır.
Yeni eğitim öğretim yılının tüm ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum. Hepinize başarılarla dolu sağlıklı bir yıl dilerim.”
Aslan’ın konuşmasının ardından öğrenciler şiirler okudu, 4. sınıf öğrencileri, ana sınıfına yeni başlayan öğrencilere çiçek verdiler.
Tören, okulun halk oyunları ekibinin gösterisiyle sona erdi.
Haber : Önder Balıkçı
 



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı