Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Bandırma (ÇYDD) üyeleri ve gönüllüleri ile buluştu

Bandırma (ÇYDD) üyeleri ve gönüllüleri ile buluştu

Bandırma Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Şubesi üyeleri ve gönüllüleri ile kahvaltıda buluştu.

Bandırma Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Şubesi üyeleri ve gönüllüleri ile kahvaltıda buluştu.

Tarçın Cafe’deki buluşmanın açılış konuşmasını ÇYDD Dernek Başkanı Ece Başaran yaptı. Başaran, öncelikle ÇYDD tarafından açılan davalardan bahsederek ,davaların hukuk birimi tarafından takip edilmekte olduğunu söyledi.

Başaran, konuşmasında üniversiteli gençlere yönelik geliştirilen Deniz Yıldızı Projesi’nde gençlerin, 21.yüzyıl yetkinliklerini edinmelerinin amaçlandığını, konusunda uzman kişilerce şubelerinde veya zoom üzerinden çeşitli eğitimler verildiğinden bahsetti. Liseli gençlere yönelik Genç Deniz Yıldızı projesinin amacının ise gençlerin farkındalıklarını arttırmak ve onları meslek seçimleri konusunda bilinçlendirmek olduğunu anlattı. Orta okula giden öğrenciler için düzenlenen Bilimin Çakıl Taşları Projesinde öğrencilerin matematik, felsefe gibi konuları eğlenerek öğrenmelerinin amaçlandığını dile getirdi.

ÇYDD Bandırma Şubesi’nin 2021-2022 öğretim yılında toplam 132 öğrenciye şubeden aylık 18 bin 760 lira, Genel Merkez olarak ta 20 bin 660 lira olmak üzere toplamda ayda 39 bin 420 lira burs ödendiğine dikkat çeken Başaran, Erdek Atletik Spor Kulübünde spor yapmakta olan 11 öğrenciye de burs verildiğini hatırlattı.

İlkokul çocukları için Serkan Kalaycılar tarafından verilen ritim eğitiminin oldukça verimli olduğuna dikkat çeken Başaran, “ Ülkemizin Sivil demokrasi ihtiyacının giderek arttığı bu dönemde Sivil Tolum Kuruluşu üyeliği ve gönüllülüğü çok önem kazanmaktadır. Bu nedenle bizler Bandırmalıları derneğimize üye olmaya, gönüllü çalışma yapmaya davet ediyoruz. Hep birlikte gönüllü sayılarını arttıralım”, ifadelerini kullandı,

Başkanın konuşmasının ardından Dr. Hasan Aktoprak katılımcılara Estetik ve Güzellik konularında sunum yaptı.

Programa Belediye Başkanı Tolga Tosun, Bandırma Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Başkanı Selim Panç’da katıldı.

Ahmet PESEN



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli