Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Bandırma da Ayakta

Bandırma da Ayakta

Bandırma'da Taksim Gezi Parkı'ndaki yıkımı protesto ile başlayıp tüm Türkiye çapında hükümeti protestoya dönüşen dalgaya destek veriliyor. Bir grup öğrenci 5 gündür Cumhuriyet Meydanı'nda nöbet tutarak büyük şehirlerdeki protesto ve

Bandırma'da Taksim Gezi Parkı'ndaki yıkımı protesto ile başlayıp tüm Türkiye çapında hükümeti protestoya dönüşen dalgaya destek veriliyor. Bir grup öğrenci 5 gündür Cumhuriyet Meydanı'nda nöbet tutarak büyük şehirlerdeki protesto ve çatışmalardan gelen haberleri paylaşırken, Cumartesi günü de geniş katılımlı bir miting düzenlenmişti. Bu gece ise saat 21.00`den itibaren ana caddelerde korna, ıslık ve alkışlarla büyükşehirlerdeki polis müdahalesi ve hükümetin yarattığı baskı ortamı protesto ettiğini söyleyen vatandaşlar Cumhuriyet meydanı ve civarında toplanarak sloganlar attı.
Polis yürüyüşe geçmek isteyen vatandaşları uyardı, vatandaşlar uyarıyı dikkate almayınca polis gaz bombası, cop ve tazyikli su ile müdahalede bulundu, dağıtılan eylemciler tekrar toplandı. Vatandaşlar gerek yaya gerekse araçlarla, korna ve ıslık sesleriyle ana caddelerde eylem yaptı. Mahallelerde ise tencere, tava, alkış ve ıslıklarla vatandaşlar şehir merkezindeki eylemcilere destek verdi. Gece gazetemizin yayına hazırlandığı saat 00.00 sularında yağmurun da başlamasıyla vatandaşlar dağılmaya başlamıştı. Polisin müdahalesi esnasında 3 polis memurunun ve bazı vatandaşların yaralandığı duyumu var. 27 gözaltı olduğu öğrenildi.
Cumartesi günü Cumhuriyet Meydanı'nda saat 17.00`de gerçekleştirilen mitinge her kesimden vatandaşlar ellerinde herhangi bir kuruluş logosu taşımayan döviz, pankart ve Türk bayrakları ile meydanı doldurmuş, polis müdahalesi olmamıştı.
Vatandaşlar ‘Meydanıma, ağacıma, suyuma, kentime, toprağıma dokunma', ‘Hükümet istifa', ‘Her yer Taksim, her yer direniş' ve ‘Bu bir uyanıştır' yazılı pankartlar açıp, ellerindeki meşaleleri yakarak, hükümet aleyhine slogan attılar.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı