Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Bandırma da ilk kez denenen soya fasulyesi hasadı 15 Ekim de

Bandırma da ilk kez denenen soya fasulyesi hasadı 15 Ekim de

Bandırma Ticaret Borsası'nın koordinesinde 5 çiftçiye ilk kez ektirilen soya fasulyesinin hasadı ve satışı, 15 Ekim 2014 günü, Borsa satış salonunda yapılacak.

Bandırma Ticaret Borsası’nın koordinesinde 5 çiftçiye ilk kez ektirilen soya fasulyesinin hasadı ve satışı, 15 Ekim 2014 günü, Borsa satış salonunda yapılacak. Türkiye’nin yıllık soya fasulyesi ihtiyacının 2 milyon ton olmasına karşın üretiminin 180 bin ton dolayında bulunduğuna dikkati çeken Bandırma Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Halit Sezgin, AA muhabirine şunları söyledi:
‘’Borsamız öncülüğünde, Bandırma ve yöresinde 5 çiftçimize soya ekimi yaptırdık. Bu çiftçileri miz, soya fasulyesi ekimi konusunda rol model olmuşlardır. 15 Ekim’de yapılacak hasadın ardından Borsamız salonunda satılacak ürününü, rahat ve iyi bir fiyatla satılacağını düşünüyorum. Soya fasulyesi, yem ham maddesi olarak alternatifsiz bir üründür. Ülkemiz, soya fasulyesine duyduğu ihtiyacı genellikle ABD, Rusya ve Ukrayna’dan sağlıyor. Bu nedenle soya fasulyesi ekimini arttırmamız gerekiyor. Biz, Bandırma ve yöresinde , bu ürünün ekimini destekleyerek, ilk denemeyi gerçekleştirdik. Üretimin, bundan sonra da artarak süreceğine inanıyorum.’’



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı