Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Bandırma deniz üstü RES’lere aday gösterildi

Bandırma deniz üstü RES’lere aday gösterildi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, ilk deniz üstü rüzgâr enerjisi santrali (RES) için Yenilebilir Enerji Kaynak Alanları (YEKA) adaylarını ilan etti.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, ilk deniz üstü rüzgâr enerjisi santrali (RES) için Yenilebilir Enerji Kaynak Alanları (YEKA) adaylarını ilan etti. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre; Bandırma açıkları da rüzgâr enerji santrali kurulacak alanlara aday gösterildi. 
Türkiye’de rüzgar enerjisine yapılan yatırımlar devam ederken bakanlık Marmara Denizi üzerinde 4 farklı bölgede aday alanlar belirledi. Deniz üstü RES aday listesinde Bandırma, Bozcaada, Gelibolu ve Karabiga yer aldı. 
Bandırma’da RES’ler için belirlenen alan Yalova’nın Armutlu ilçesinden Marmara Adası’na kadar uzanan bölge olarak kaydedildi. 
Bakanlığın resmi internet sitesinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “09/10/2016 tarih ve 29852 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanları Yönetmeliği kapsamında aşağıda sayısal bilgileri (kml) verilen alanlar Denizüstü RES Aday YEKA olarak belirlenmiş olup söz konusu alanların yenilenebilir enerji kaynak alanı (YEKA) olarak ilan edilmesine yönelik detay çalışmalara başlanmıştır.” 
Haber Merkezi
 



Anahtar Kelimeler: Bandırma deniz gösterildi
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı