Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Bandırma Devlet Hastanesi 17 Eylülde açılıyor

Bandırma Devlet Hastanesi 17 Eylülde açılıyor

Bandırma yeni Devlet Hastanesi 17 Eylül 2010 tarihinde hizmete giriyor. Bölge kalkınma ajansı toplantısı için Bandırmaya gelen Balıkesir valisi Yılmaz Arslan öncelikle yeni hastane binasını yerinde inceleyerek Hastane başhekimi...

Bandırma yeni Devlet Hastanesi 17 Eylül 2010 tarihinde hizmete giriyor.
Bölge kalkınma ajansı toplantısı için Bandırma`ya gelen Balıkesir valisi Yılmaz Arslan öncelikle yeni hastane binasını yerinde inceleyerek Hastane başhekimi Uz. Dr. Ethem Karpuz`dan bilgi aldı.
Beraberinde Bandırma Kaymakamı Ali Mantı ile birlikte yeni hastane binasına geçen Vali Arsla, gelinen noktada yeni Hastanenin geçte olsa artık hizmete girme noktasına gelmesinin sevindirici olduğunu söyledi.
Vali Arslan geçmişte birkaç kez tarih verilmesine rağmen açılışı bir türlü gerçekleştirilemeyen Hastane için ``Sanırım bu kez herhangi sorun çıkmaz`` dedi.
Vali Arslan yeni hastane inşaatı ardından ayni bölgede yer alan Eğitim vadisindeki iki lise inşaatını gezdi.
Vali Arslan`a, burada çalışmalar hakkında Bandırma İlçe Milli Eğitim Müdürü Şakir Demirhan bilgi verdi.
Diğer yandan, Op.Dr.Celal Bulut  Bandırma Devlet Hastanesi başhekimliğine getirildi
Yeni fiziki yapıya geçiş sürecinde yaşanan atama  krizi nihayet sona erdi ve Bandırma Devlet hastanesi  Başhekim yardımcısı Op.Dr.Celal Bulut başhekimliğe getirildi.
Dr.Yalçın Düker`in görevden alınmasının, ardından başhekimliğe getirilen Dr.Ethem Karpuz  önce Balıkesir`e ardından görev yaptığı Bandırma Devlet hastanesinde Doktor olarak atanması bir süredir Kimin Başhekim olacağı konusundaki sorulara cevap aranmasına neden olmuştu. Önce Erzurum`dan  Uzman Dr.Okşan Şen Çalıkoğlu`nun görevlendirilmek istenmesi ardından   bölge vekili Öztaylan`ın konuyu Sağlık bakanına taşıması neden olmuştu.
Bandırma ve bölgeye hitap edecek Hastanenin ekonomik kaynak yetersizliği sonucu bugüne kadar açılamaması, Bandırma Devlet hastanesinde görev yapacak başhekimin mutlak suretle Bandırma ve çevreyi çok iyi tanımış olmasından geçtiğini savunan Öztaylan, fiziki yapının tamamlanıp mefruşat ve bazı alanların katkı ve katılımla gerçekleşebilmesi için Hastanenin başına mevcut yapının içerisinden birisinin atanması gerektiğini savundu. Böylece Başhekim yardımcısı Dr.Celal Bulut Devlet hastanesi başhekimliğine getirildi.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli