Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Bandırma Devlet Hastanesi ödülünü aldı

Bandırma Devlet Hastanesi ödülünü aldı

Bandırma Devlet Hastanesi, Bilişim Teknolojilerinin Sağlıkta Kullanılmasını Yaygınlaştıran Organizasyon(HİMSS) ödülünü aldı. Sağlık Bakanlığı ile HİMSS Avrupa işbirliği kapsamında yürütülen dijital hastane değerlendirme çalışmaları sonucunda ülkemizde bu

Bandırma Devlet Hastanesi, Bilişim Teknolojilerinin Sağlıkta Kullanılmasını Yaygınlaştıran Organizasyon(HİMSS) ödülünü aldı. Sağlık Bakanlığı ile HİMSS Avrupa işbirliği kapsamında yürütülen dijital hastane değerlendirme çalışmaları sonucunda ülkemizde bu ödülü alan altı hastane arasına giren Bandırma Devlet Hastanesi için ödül töreni düzenlendi. Ulusal ve uluslararası alanda prestije sahip EMRAM 6 Seviye Dijital Hastane Ödülü’nü Bandırma Devlet Hastanesi Başhekimi Muzaffer Şenveli, Balıkesir Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Hasan Hocaoğlu’nun elinden aldı. Törende, İdari Hizmetler Başkanı Sedat Kavas da hazır bulundu. Hastane Başhekimi Muzaffer Şenveli, “Bundan sonraki hedefimiz, sevk veren değil, sevk alan bir hastane olmaktır” dedi. Şenveli, hastanelerinde doktor branş açığının olmadığını, geçtiğimiz günlerde yeni bir kardiyolog ile plastik cerrahi uzmanının göreve başladığını açıkladı.
HOCAOĞLU:”BALIKESİR YAŞLI BİR NÜFUSA SAHİP”
Balıkesir Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Hasan Hocaoğlu, Bandırma, Gönen ve Erdek bölgelerinden kalp ve damar hastalıklarının yoğunluğuna dikkati çekerken, şunları söyledi:
“Balıkesir ilinde yaşayanları yaş ortalaması 37.6. İlimizde, 40 yaşın üzerindeki nüfus, 40 yaşın altındakinden daha fazla. Yani Balıkesir, genelde yaşlı bir nüfusa sahip. Böyle olunca da kalp ve damar hastalıklarının fazla olması doğal. Balıkesir Devlet Hastanesi’ne muayeneye gelenlerin yarısına yakını kadar kalp ve damar hastalıkları için Bandırma, Gönen ve Erdek Devlet Hastanelerine gidenler var.”
Haber : Önder Balıkçı



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli