Bugün, 2 Mayıs 2024 Perşembe

Bandırma, dünya bilim turizmine adım atacak

Bandırma, dünya bilim turizmine adım atacak

Bandırma Koyunculuk Araştırma İstasyonu Müdürlüğü arazisi içinde kurulacak olan Biyoteknoloji ve Eğitim Merkezi”nin ihalesi gerçekleştirildi.

Bandırma Koyunculuk Araştırma İstasyonu Müdürlüğü arazisi içinde kurulacak olan “Biyoteknoloji ve Eğitim Merkezi”nin ihalesi gerçekleştirildi. 6 milyon 380 bin lira muhammen bedel üzerinden ihaleye çıkarılan merkezin ihalesine 14 firma katıldı. İhale sonunda 5 milyon lirayla işi Ankara’dan Tuşpa Yapı ve İstanbul’dan GB2H’den oluşan ortaklık şirketi kazandı.
Bandırma Koyunculuk Araştırma İstasyonu Müdürü Müstakim Bayram, ihaleyi alan ortaklık firmasına 15-20 gün içinde yer teslimi yapacaklarını, merkezin yapım işinin 12 ay içinde tamamlanacağını belirtirken, şunları söyledi:
“Biyoteknoloji ve Eğitim Merkezi’mizde 8 laboratuvar yer alacak. Merkez bünyesinde ulusal ve uluslararası nitelikli sempozyumlar, konferanslar ve çalıştaylar düzenleyeceğiz. Bu etkinliklere her yıl 1500 kişinin katılmasını planlıyoruz. Bu merkez sayesinde Bandırmayı dünya çapında bir bilim merkezi durumuna getirip, dünya bilim turizmine kazandırmak istiyoruz.”
Haber : Önder Balıkçı



  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı