Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Bandırma Eğitim Destek Evi yeniden…

Bandırma Eğitim Destek Evi yeniden…

Üç ay önce kapatılan Bandırma Belediyesi Eğitim Destek Evi, üç ay sonra mahkeme kararıyla yeniden açıldı.

Üç ay önce kapatılan Bandırma Belediyesi Eğitim Destek Evi, üç ay sonra mahkeme kararıyla yeniden açıldı.
Açılışta konuşan Bandırma Belediye Başkanı Sedat Pekel, 2011 yılının Eylül ayı içinde yönetmeliğini de çıkararak açıp, kurumsallaştırdıkları Bandırma Eğitim Destek Evi`nin, üç ay önce, Milli Eğitim Bakanlığı`nın, Bandırma`daki bazı siyasetçilerin de ısrarıyla, Batman Eğitim Destek Evi`ndeki  bir tâciz olayını bahane ederek, Balıkesir Valiliği`nin yazısı üzerine Bandırma Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından kapattırdığını vurgularken, şunları söyledi:
"Biz, bu projeyi önce `Herkes İçin Eğitim` ismiyle başlatmıştık. Amacımız, kenar mahallelerde yaşayan, ekonomik durumları iyi olmadığından, dershanelere gitme olanağı bulamayan ailelerin çocuklarına eğitim-öğretim desteği vermekti. Bu uygulamada da büyük başarı elde ettik. Bu arada, bu projeyle katıldığımız Marmara Belediyeler Birliği proje yarışmasında, ikincilik ödülüne değer bulunduk.  Ama ekonomik durumları iyi olmayan ailelerin çocuklarına verdiğimiz bu destek, Bandırma`daki bazı kişilerin işine gelmeyince köstek olmalar başladı. Bunun sonucunda da, üç ay önce Eğitim Destek Evi`ni kapattırdılar. Ancak daha sonra Balıkesir İdare Mahkemesi`ne yaptığımız itiraz sonucunda mahkeme, bu birimin yeniden açılmasına karar vermesinin mutluluğunu yaşıyoruz."
Pekel, Eğitim Destek Evi`nde 5 kadrolu öğretmenin yanı sıra çok sayıda gönüllü öğretmenin görev yaptığına dikkati çekerken, "Bu öğretmenlerimize şükran borçluyuz" dedi. 
Önder Balıkçı


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli