Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Bandırma eğitimde parlayan yıldıza dönüştü

Bandırma eğitimde parlayan yıldıza dönüştü

Eğitim alanında Balıkesir’de 2. sırada bulunan Bandırma, eğitim konusunda göç alır duruma geldi. Bandırma eğitim açısından Güney Marmara’nın parlayan yıldızı oldu.

Eğitim alanında Balıkesir’de 2. sırada bulunan Bandırma, eğitim konusunda göç alır duruma geldi. Bandırma eğitim açısından Güney Marmara’nın parlayan yıldızı oldu.   
Bandırma İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutlu Aslan, geçtiğimiz Cuma günü sona eren 2021-2022 Eğitim ve Öğretim yılının ilk dönemini değerlendirdi.   
Yüz yüze eğitimin önemine değinen İlçe Milli Eğitim Müdürü Aslan, "Birinci dönem boyunca yüz yüze eğitime döndük hiçbir okulumuzu tamamen kapatmadan da sürdürdük. Tabii karantinaya alınan sınıflarımız oldu. Bu süre zarfında bu öğrencilerimiz uzaktan eğitime devam ettiler. PCR testi negatif çıkan öğrencilerimiz 5. günün sonunda yüz yüze eğitime döndüler. Uzaktan eğitim nedeniyle geçmiş dönemde öğrencilerin yaşadığı kazanım kayıplarını gidermek için çalışmalar yapıyoruz. Öğrencilerin okuldan uzak kaldığı dönemde okula yabancılaştıklarını gördük. Balıkesir'de en ağır zararı gören ilçelerden biriyiz. Uzaktan eğitime katılım en yüksek ilçelerden biriyiz. Ancak çalışan anne baba sayısının yüksek olması nedeniyle sorunlar yaşandı. Çocuk evde yalnız olunca veliler onları takip edemedi. İnternet ve tablet altyapısını sağladık. Çocuk evde yalnız olduğu için böyle bir sorunla karşılaştık. Valimizin koordinesinde başlayan BİGEP kapsamında çocuklarımızın eksikleri konusunda veriler elde ediyoruz ve velilerle işbirliği içinde bu sorunları çözmeye çalışıyoruz. BİGEP kapsamında yapılan kazanım değerlendirme sınavında Bandırma ikinci.” dedi. 
Meslek liselerine önem verdiklerini ve öğrencilere geniş kapsamlı rehberlik hizmeti sunduklarını da kaydeden Aslan, “Meslek liseleri ve mesleki eğitim merkezlerine de öğrencileri yönlendirmeye çalışıyoruz. Ciddi bir ara eleman sıkıntısı var, sanayi kentiyiz. Bandırma'da okullarımızın fiziksel altyapısını ciddi şekilde iyileştirdik. İkinci dönemde yoğun şekilde lise ve üniversiteye giriş sınavlarına yönelik çalışmalar olacak. BİGEP kapsamında ilin yaptığı sınav gibi ilçe olarak sınavlar yapacağız. Ayrıca öğrencilerimize yoğun bir rehberlik hizmeti yürüteceğiz. Öğretmenlerimize yönelik hizmet içi mesleki hizmet seminerleri düzenlemeyi düşünüyoruz. Bandırma eğitim alanında bölgenin parlayan yıldızı ve bunun daha da güçleneceğine inanıyoruz. İlçemizin marka okullarını ilin ve bölgenin marka okulu haline getirmek istiyoruz.” diye konuştu.   
Aslan, velilere de seslenerek velilerin öğrencilerin durumu konusunda öğretmenlerle sürekli iletişim halinde olmasının önemli olduğunu vurguladı.  
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli