Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Bandırma Engellileri, eğitim desteği bekliyor

Bandırma Engellileri, eğitim desteği bekliyor

Bandırma Engelliler ve Engelli Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hüseyin Uçar, derneklerine 400ün üzerinde kayıtlı üye bulunduğuna işaret ederken, Bandırmada yaklaşık 5 bin dolayında ağır engelli bulunduğunu biliyoruz.

Bandırma Engelliler ve Engelli Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hüseyin Uçar, derneklerine 400`ün üzerinde kayıtlı üye bulunduğuna işaret ederken, "Bandırma`da yaklaşık 5 bin dolayında ağır engelli bulunduğunu biliyoruz. Dernek olarak, 1500 dolayında engelli ve engelli ailesine ulaşarak, sorunlarını çözme çabası içinde bulunuyoruz" dedi.
Derneklerinin, kurulduğu 3 Aralık 2010 tarihinden bu yana engelli ve engelli ailelerinin sorunlarının çözümü için çaba harcarken, Bandırma Belediyesi`nin de büyük desteğini aldıklarının, dernek lokallerinin ayrıca Bandırma Belediyesi Engelli Koordinasyon Merkezi işlevini de gördüğünün altını çizen Uçar, şunları söyledi:
"Her gün, derneğimize yaklaşık 20-30 engelli veya engelli ailesi gelerek, sorunlarının çözümü için yardım isteğinde bulunuyor. Olanaklarımız ölçüsünde hepsine yardımcı olmaya çalışıyoruz. 2012-2013 eğitim-öğretim yılının başlamasına sayılı günler kaldı. Bandırma`da 800`ün üzerindeki engelli vatandaşımız, eğitim-öğretim görme olanağından yoksun bulunuyor.Yetkili makamlar ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü`ne yaptığımız başvurularda, bu vatandaşların eğitim-öğretim görme olanağına kavuşturulması için çaba harcanması gerektiğini bildirdik."
Bandırma`da, engellilere yönelik bir rehabilitasyon merkezinin yetersiz kaldığına dikkat çeken Uçar, şunları söyledi:
"Kentimize engellilerin eğitimini sağlamak üzere birkaç okul daha gerekli. Bu arada, bu vatandaşlarımıza yönelik `Meslek Edindirme Kursları` açılması gerekir. Bu kurslar, engellilerin, dışarıda dilenmek zorunda kalmalarının önüne de geçer. Devlet, engellilere genelde destek veriyor. Ancak, herkesin, engellilere yardımcı olup, destek vermesi gerekir. Onlara, `arkanızdayız` demek yetmez. Yanlarında olmaları gerekir.``
Uçar, `` Güneşe Yama`` isimli dergilerinin ikinci sayısını da çıkarmak üzere olduklarını, bu dergide derneğin çalışmaları hakkında bilgi verdiklerini sözlerine ekledi.
Önder Balıkçı


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false