Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Bandırma Etisporun eski kalecilerinden Aydın Çelik: Ülkemizde kaliteli kaleci antrenörü yok

Bandırma Etisporun eski kalecilerinden Aydın Çelik: Ülkemizde kaliteli kaleci antrenörü yok

Bandırmanın amatör lig takımlarından Etisporun kalesini 1971-1985 yılları arasında başarıyla koruyan Aydın Çelik, ülkemizde son dönemlerde iyi kaleci yetişmemesini, kaliteli kaleci antrenörü bulunmamasına bağladı.

Bandırma`nın amatör lig takımlarından Etispor`un kalesini 1971-1985 yılları arasında başarıyla koruyan Aydın Çelik, ülkemizde son dönemlerde iyi kaleci yetişmemesini, kaliteli kaleci antrenörü bulunmamasına bağladı. 
Futbola, 1949 yılında doğduğu Susurluk ilçesinde, 1965-1966 sezonunda Susurluk 5 Eylül`de başlayan Aydın Çelik, daha sonra kısa bir süre yer aldığı Dursunbeyspor`da mücadele etti. 1971 yılında, Bandırma`da Etibank Asit ve Boraks Fabrikası`na giren Çelik, 1971`den başlamak üzere 14 yıl süreyle kırmızı-beyazlı Etispor`un kalesini de korudu. 
Bu takımın kalesini korurken, 10 yıl da kaptanlığını üstlenen Çelik, forma giydiği süre içinde takımının tüm penaltılarını da kullanırken, yalnızca birini gole çeviremedi. 1978-1979 sezonunda, Balıkesir Bölgesi Marmara Grubu 1. Amatör Lig`de oynadıkları tüm maçları kazanarak şampiyonluğu kucaklarken, 87 gol atıp, yalnızca 12 golü filelerinde gördüklerine dikkati çeken Çelik, şunları söyledi:
"19 yıllık futbolculuk yaşamım boyunca unutamadığım en önemli anım, 1978-1979 sezonunda, Türkiye Kupası`nda Bursaspor ile eşleşmemizdir. Bu takım ile önce Bursa`da karşılaştık. Maçı, 70 dakikaya dek 1-0 önde götürmemize karşın 2-1 kaybettik. Bandırma`daki rövanş maçında da, yine öne geçmemize karşın aynı sonuçla 2-1 yenilerek, kupadan elendik. Etispor`da oynadığım süre içinde antrenörümüz Ergin Turumtay`ın emeklerini de unutmama olanak yok."
Bandırmaspor`un eski kuruluş yıllarında, başta çok sayıda Bandırmalı genç olmak üzere çok yetenekli oyuncularla çok güçlü bir kadroya sahip bulunduğunu vurgulayan Çelik, bir takımın başarısının, öncelikle tesisleşme ve alt yapısının güçlü olmasıyla gerçekleşebileceğine işaret etti. Ülkemizdeki takımların, son birkaç yıldır alt yapılarına önem vermeye başlamasına karşın bunun yeterli bulunmadığına dikkati çeken Aydın Çelik, kalecilerle ilgili de şu değerlendirmede bulundu:
"Türkiye`de iyi kaleciler yetişmiyor. Bunun en önemli nedeni, kaleci antrenörlerinin yetersizliğinin yanı sıra kalecilerin, 90 dakika boyunca konsantrasyon eksikliğidir. Profesyonel takımlarda kaliteli kaleci antrenörü çok az, amatörlerde ise hiç yok. Türkiye`de şu anda en iyi kaleci olarak Trabzonspor kalecisi Onur`u görüyorum. İyice kilo alan Fenerbahçe kalecisi Volkan`da ise büyük bir düşüş var."
Çelik, hâlen Balıkesir Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu tarafından, bölgedeki amatör futbol maçlarında temsilci olarak görevlendiriliyor.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli