Bugün, 11 Mayıs 2024 Cumartesi

Bandırma içme suyu belediyenin güvencesinde

Bandırma içme suyu belediyenin güvencesinde

Bandırma Belediye Başkanı Sedat Pekel, Bandırma içme suyunun belediyenin güvencesi atında olduğunu söyledi.

Bandırma Belediye Başkanı Sedat Pekel, Bandırma içme suyunun belediyenin güvencesi atında olduğunu söyledi.
Bandırma Belediyesi İçme Suyu Arıtma Tesisi, Avrupa standartlarına uygun yapısıyla kentimize sağlıklı ve temiz içme suyu sağlamaya devam ediyor. 
Türk Standartları Enstitüsü yönetmelik kriterleri ile birlikte, hem Avrupa Birliği hem de Amerika Birleşik Devletleri Çevre Koruma Ajansının kriterlerine uygun olarak günlük yapılan Yönetmelik Değerlerine Uygunluk kontrolleriyle, Bandırma içme suyunun kalitesi uzman ekiplerce denetim altında tutuluyor.  Aynı zamanda hem Bandırma Belediyesi hem de İlçe Sağlık Grup Başkanlığı tarafından kentin farklı noktalarından alınan su numuneleriyle yapılan analizlerle suyun kalitesi takip ediliyor.
İçme Suyu Arıtma Tesisi hakkında açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Sedat Pekel, kente içme suyu sağlayan Belediye Su Arıtma Tesisindeki su değerlerinin TS 266 ve Sağlık Bakanlığı İnsani Tüketim Amaçlı Sular Yönetmeliği kriterlerine uygun olduğunu söyledi. 
Başkan Pekel konuyla ilgili şöyle devam etti:
Birçok noktadan su numunesi alınarak analizleri yapılıyor
"Kentimize içme suyu sağlayan ve belediyemiz bünyesinde faaliyet gösteren Su Arıtma Tesisindeki içme suyumuz, TS 266 ve Sağlık Bakanlığı İnsani Tüketim Amaçlı Sular Yönetmeliği kriterleri ne uygun olarak üretilmektedir. Arıtma tesisimizde her gün giriş yapısından, durultucu ünitelerden, kum filtrelerin çıkışından, son klorlama ünitesi ve arıtmamızdaki 5000 m³`lük temiz su deposundan numune alınarak kendi laboratuarlarımızda analizleri yapılmaktadır. Bu analizlerimizde elde edilen değerlerin istenilen seviyede olmaması durumunda ise hemen müdahale edilerek suyun kriterlere uygun değerlere getirilmesi sağlanır"     
Analizler belediye ve sağlık gurup tarafından yapılıyor
"Bunun dışında İlçe Sağlık Grup Başkanlığı kendi belirledikleri noktalardan numune alıp Balıkesir İl Sağlık Müdürlüğünde analiz ettirerek sonuçları belediyemize gönderirler. Bu analizlerde olumsuz bir durum söz konusu olduğunda ekiplerimiz tarafından kontroller yapılarak gerekli önlemleri hemen alınır. Ayrıca bu tür kontrolleri farklı noktalardan aldığı numunelerle belediyemiz ekipleri de yerine getiriyor. Bunun yanında alınan bu tür numuneler yönetmelik gereği 3 ayda bir Bursa Hıfsısıhha Kuruluna gönderilerek orda da ağır metal gibi benzer analizler yapılmaktadır"
Halkımız içme suyunu rahatlıkla içebilir
"Halkımız şunu bilmesinde fayda var. Biz Bandırma Belediyesi olarak kentimize içme suyu sağlayan arıtma tesisimizde yönetmelikler uyarınca periyodik olarak gerekli tüm analizleri gerçekleştirerek suyumuzun kalitesi her gün ekiplerimiz tarafından takip edilerek elde edilen bu değerler Belediyemiz internet sitesinde günlük olarak yayınlanmaktadır. Kısacası halkımız rahatlıkla içme suyunu kullanabilirler" 


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 12.3 ° / 7.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 17.1 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Pazartesi 17.1 ° / 6.5 ° Güneşli