Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Bandırma İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadettin Pircioğlu açıklaması

Bandırma İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadettin Pircioğlu açıklaması

Bandırma İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadettin Pircioğlu, Öğretmen Evi'nde düzenlediği basın toplantısında, ilçeye son olarak yapılan ve yapılmakta olan yatırımlar hakkında bilgi verdi.

Bandırma İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadettin Pircioğlu, Öğretmen Evi’nde düzenlediği basın toplantısında, ilçeye son olarak yapılan ve yapılmakta olan yatırımlar hakkında bilgi verdi.
Halk arasında “Liseler Vadisi’’ adıyla bilinen Bandırma Eğitim Kampüsü projesi kapsamında arazinin yaklaşık 170 dönümlük bölümünün Milli Eğitim Bakanlığı’na tahsis edildiğini belirten Pircioğlu, şunları söyledi:
‘’ Bugüne kadar çeşitli aşamalardan geçmiş olan proje bugünkü son şeklini almıştır. Devlet yatırım programı kapsamında her yıl programa alınacak yeni okul yatırımlarıyla ilçemizde bulunan Anadolu liseleri peyderpey bu araziye taşınacaktır. Projenin ilk etabı 63 derslikle 2015 yılı devlet yatırım programına alınarak, Bakanlık tarafından onaylanmıştır Buna göre İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nce planlamaya alınarak yapımı kesinleşen 80 derslikle birlikte toplam 144 derslik, 5 okul, bir spor salonu ve bir öğrenci yurdu yapımına başlanacaktır. 3 yıl önce açılan Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüze ait binada geçici olarak eğitim ve öğretim faaliyetlerini 13 derslikte sürdüren İmam Hatip Ortaokulumuzun, 2015 yılı içinde 24 derslikli yeni binasının da ihalesi tamamlanarak temel atma aşamasına gelmiştir. Önümüzdeki haftalarda yer teslimi yapılarak Paşakent Mahallesi’ndeki okul arazisinde temeli atılacaktır.’’
Pircioğlu, mevcut bugünkü durumuyla Bandırma Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin 12 derslikte 704 öğrenci ile eğitim-öğretimini sürdürdüğüne dikkati çekerken, ‘’ Binanın fiziki kapasitesi mevcut duruma cevap verememekte olup ayrıca deprem güvenliği açısından da risk oluşturmaktadır. 2015 yılı içinde yapımı tamamlanması beklenen 24 derslik ve 2 adet yeni tip atölye binaları tamamlandığında Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemiz de buraya taşınacaktır. Okul binası ihale aşamasına gelmiştir Nisan ayı içinde ihale edilerek 100.Yıl Mahallesi’ndeki arazisi üzerine inşaatına başlanacaktır’’ dedi.
Pircioğlu, 2015 yılı inşaat emlak yatırımları konusunda da bilgiler verirken, 40 derslikli Anadolu Lisesi, 24 derslikli Anadolu İmam Hatip Lisesi 200 öğrenci kapasiteli yeni tip öğrenci yurdu ve 250 kişi kapasiteli spor salonunun ilçeye kazandırılacağını belirtip ilk etapta proje alanına Şehit Mehmet Günenç Anadolu ve Ayyıldız Anadolu Liselerinin taşınacağını açıkladı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadettin Pircioğlu, şunları söyledi: ‘’ Bölgedeki toplam öğrenci nüfusu 2 bin civarında olup ilçemizde Cumhuriyet ve Yaman Egeli ilkokullarının tam gün eğitime geçmesi ve bu bölgede hızla artan öğrenci sayısı ihtiyacını karşılamak amacıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz, 2015 yılı yatırım programına aldığı 342 derslikli ilkokul binasının da hazırlıkları sürmekte olup bu yıl içinde yapımına başlanacaktır. Bandırma İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne, 2015 yılı içinde kesinleşmiş yatırımlarla birlikte toplam 144 adet derslik, 2 adet atölye binası, 200 kişi kapasiteli bir adet öğrenci yurdu ve bir adet spor salonu yapılacaktır.’’
Haber : Önder Balıkçı



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli