Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

Bandırma İMKB Lisesi projesi sonuçlandı

Bandırma İMKB Lisesi projesi sonuçlandı

Bandırma İMKB Teknik ve Endüstri Meslek Lisesinin ev sahipliğinde iki yıl süren, Avrupa Birliği fonu destekli, Avrupa Birliğinde, KOBİlerde Bilişim Sistemleri Kullanımının Verimliliğe, Kaliteye ve Rekabet Gücüne Etkilerinin İncelenmesi isimli pr

Bandırma İMKB Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi`nin ev sahipliğinde iki yıl süren, Avrupa Birliği fonu destekli, "Avrupa Birliği`nde, KOBİ`lerde Bilişim Sistemleri Kullanımının Verimliliğe, Kaliteye ve Rekabet Gücüne Etkilerinin İncelenmesi" isimli proje başarıyla sonuçlandı.
Projenin bitiminin ardından, Bandırma Bahçeşehir Koleji`nde kapanış sunumu ve sertifika toplantısı gerçekleştirildi. 
Toplantıda konuşan Bandırma İMKB Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Battal Mehmet Akalın, uygulanan Ulusal Ajans destekli projenin, 5 bin proje arasında 239. sırayı alarak onaylandıktan sonra yaşama geçirildiğini belirtti. Küçük Orta Boy İşletmeler`in(KOBİ) güçlendirilerek, rekabet güçlerinin arttırılmasına yönelik olup, alanında uzman 45 katılımcının bulunduğu, 70 bin Avro bütçeli projenin, Almanya, Macaristan ve Çek Cumhuriyetleri`nde gerçekleştirildiğine işaret eden Akalın, projenin hedefine ulaşmasına katkı sağlayanlara teşekkür etti.
LDV-VETPRO Projesi`nin KOBİ`ler için önemine dikkati çeken Akalın, okul denilince akla ilk olarak kara tahta, tebeşir, öğretmen, öğrenci v.b. gibi unsurların gelip, sınavlar, notlar ve ödevlerin de bunları tamamladığına işaret ederken, şunları söyledi:
"Ancak, artık bu kalıp yıkılmaya, öğretmen ve öğrenciler bunu aşmaya ve sınırları zorlamaya başladı. Çünkü artık Avrupa Birliği Projeleri ile okullarımız, öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz, kendilerini aşarak ülke sınırlarının dışına çıkmaya, projeler üretmeye, kendi kulvarları dışında da bir dünya olduğunun bilinci ile farklı sektörlerde çalışanlar ve özellikle Avrupa`da bulunan öğrenci grupları ile ortak çalışmaya, staj yapmaya ve benzeri etkinliklere el atmaya başladılar. Öncelikle öğretmenler ve uzmanlardan oluşan proje grupları, daha sonra da öğrencilerin ağırlıklı olduğu projeler hayata geçirilmeye başlandı. Yani ufuklar değişti. Sadece kara tahta önünde ders yapma ilkesi değişti. Buna paralel şekilde, özellikle 2009 yılından bu yana Bandırma`daki eğitim kurumlarımız, bu değişime uyarak hazırladıkları projeleri Ulusal Ajans yetkililerine sunmaya başladılar." 
Önder Balıkçı


Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı