Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Bandırma Kent Konseyi Başkanı Polat: “Deprem konusunda kaybedecek zamanımız yok”

Bandırma Kent Konseyi Başkanı Polat: “Deprem konusunda kaybedecek zamanımız yok”

Bandırma Kent Konseyi Başkanı Serdar Polat, deprem bölgelerine götürdükleri malzeme yardımının ardından izlenimlerini anlattı.

Bandırma Belediyesi ile işbirliği içinde yaptıkları organizasyon kapsamında Malatya, Adıyaman merkez ile Gölbaşı ve Besni ilçelerine yardım malzemesi götürdüklerini belirten Polat, bölgelerde büyük bir dağıtım organizasyon sıkıntısı olmasına karşın yardımları en yerinde bir şekilde yerine ulaştırdıklarını belirtti.
Şu anda bölgede öncelikli ihtiyacın ısınma ve gıda olduğuna dikkati çeken Polat, “Ancak gıda yardımlarının doğru şekilde kullanılması için küçük, Ramazan kolileri şeklinde hazırlanması gerekir. Çünkü bu bölgelerde malzemelerin, birçok art niyetli kişilerce ele geçirildiğini ve yardımların istismar edildiğini gördük” dedi.
Bandırma Kent Konseyi olarak geçtiğimiz aylarda ilk kez bir ilçede “Deprem Çalıştayı” düzenleyerek, bununu sonuçlarını yetkililere ilettiklerini vurgulayan Polat, “Bu büyük depremden Bandırma olarak büyük dersler çıkarmalı, gerekli önlemleri almalı, risk analizleri yapmalı ve Bandırma’nın birinci derecede deprem bölgesi içinde olduğunu unutmamalıyız” diye konuştu.
“Şimdi artık harekete geçme zamanı. Kaybedecek zamanımız yok” değerlendirmesinde bulunan Polat, Kent Konseyi ve belediye olarak gerçekleştirdikleri yardım kampanyasına destek veren vatandaşlara, konseyin Kadın ve Gençlik Komisyonları başkanlarına ve depremlerin ambalajlanması için çalışanlara teşekkür ettiğini sözlerine ekledi.

Haber : Önder Balıkçı



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı