Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Bandırma, Kent Ormanına doğru

Bandırma, Kent Ormanına doğru

Bandırma Orman İşletme Müdürlüğü-Bandırma Belediyesi işbirliğiyle 2009 yılında 120 bin fidan dikilen bölge Kent Ormanı olma yolunda ilerliyor.

Bandırma Orman İşletme Müdürlüğü-Bandırma Belediyesi işbirliğiyle 2009 yılında 120 bin fidan dikilen bölge "Kent Ormanı" olma yolunda ilerliyor.
Bandırma Orman İşletme Müdürü Tuncay Akgün, "127 hektarlık bu alana başta fıstık çamı ağırlıklı olmak üzere her çeşit fidan diktik. Başta belediye ve sivil toplum örgütleri olmak üzere alana iyi bakılırsa, 6-7 yıl içinde, burasının renk cümbüşü içinde bir kent ormanına dönüşmesini bekliyoruz" dedi.
Kapıdağ`ın da mutlaka ekoturizme kazandırılması gerektiğinin altını çizen Akgün, müdürlüklerine bağlı Bandırma, Erdek, Gönen, Manyas, Marmara ve Susurluk ilçelerinin yanı sıra 11 belde ve 260 köyde 366 bin hektarlık genel sahanın 127 bin hektarının orman alanı olduğunu, geride bıraktığımız yaz aylarında, bölgelerinde ciddi bir orman yangını yaşanmadığını belirtti.
Akgün, Bandırma-Erdek yolu kenarında, Milli Savunma Bakanlığı`na tahsisli alanda, TOKİ`nin yapmak istediği toplu konutlara, bu alanın ormanlık bölge olduğunu belirterek, olumsuz yanıt verdiklerini sözlerine ekledi.    Önder Balıkçı


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli