Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Bandırma Kurtuluşunu kutladı

Bandırma Kurtuluşunu kutladı

Belediye Başkanı Sedat Pekel: 17 Eylül, Bandırmanın düğünüdür, bayramıdır

Bandırma`nın düşman işgâlinden kurtuluşunun 90. yıldönümü kutlandı.
Cumhuriyet alanında gerçekleşen çelenk sunma törenine CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Kaymakam Ali Mantı, Belediye Başkanı Sedat Pekel, 6. Ana Jet Üssü ve Garnizon Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Mehmet Uğur Balkış, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Bilgin Pişkin, siyasi partiler, sivil toplum örgütleri temsilcileri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.
Atatürk anıtına Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı adına çelenklerin sunulmasının ardından günün anlam ve önemini dile getiren konuşmayı Belediye Başkanı Sedat Pekel yaptı.
Konuşmasına, 8 polisimizin şehit olup, sekizinin de yaralandığı Bingöl`de ve 4 askerimizin şehit düştüğü Şemdinli`deki saldırıları kınayarak başlayan Pekel, "Terör, büyük Türk Ulusu`nun bütünlüğüne asla zarar veremeyecek ve kanlı emellerine ulaşamayacaktır" dedi.
17 Eylül`ün, Bandırma`nın özgürlüğüne kavuştuğu, ayyıldızlı bayrağımızın, Bandırma semalarıyla bir daha inmemek üzere yeniden buluştuğu gün olduğuna dikkat çeken Başkan Pekel, şunları söyledi:
"17 Eylül, kanımızın son damlası akmadan, vatanın bir karış toprağından bile vazgeçemeyeceğimizin bir belgesidir. 17 Eylül, Bandırma`yı, işgâlin dayanılmaz kasvetine boğan kara bulutların, aşımıza, insanımıza göz koyan emperyalistler ve onların uşaklarının, derslerini alarak buralardan çekip gittikleri gündür. 17 Eylül, Bandırma`nın düğünüdür, bayramıdır. Kurtuluş Savaşı`nda bizi dize getiremeyenler, hâlâ çirkin emellerinden vazgeçmediler. Bizi bölerek güçsüzleştirmeye çalışıyorlar. Aynı cephede, aynı kutsal değerler için savaşan Mehmetlerin arasına ayrılık tohumları ekmeye çalışıyorlar. Bunu için inanılmaz tuzaklar hazırlıyorlar. Başımıza ne belâlar musallat edilmedi ki? Ama yaklaşık 30 yıldır içinden çıkamadığımız terör belâsı artık canımıza tak etti. Her gün, gencecik evlâtlarının al bayrağa sarılı cenâzelerini karşılamak yüreğimizi parçalıyor. Pek çok hayâlleri, umutları, gelecek plânları olan gençleri kara toprağa vermenin acısını artık yaşamak istemiyoruz. Acımızı yüreğimize gömüyoruz, `vatan sağ olsun` diyoruz ama yıllardır akan bu kana artık çözüm bulunmalı. Son dönemde yeniden artan terör mutlaka bitirilmeli. Artık bunun hiçbir bahanesi kalmamıştır. Sadece duygulu cümlelerle terörü lânetleyerek, bu acılar bitmiyor. Anaların yüreğindeki sızı dinmiyor."
Törece Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başta olmak üzere bazı bakanlar ve Balıkesir milletvekilleri M. Cemal Öztaylan ile Nedret Akova da kutlama mesajı gönderdi.
Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencisi Lütfiye Şevval Uysal`ın seslendirdiği şiirin ardından Sazfak Halk Oyunları ekibinin gösterisiyle program sona erdi.
Ayyıldıztepe Son Kurşun Anıtı`ndaki ikinci törene de kalabalık bir topluluk katıldı. Buradaki törenin ardından katılanlara pilav-ayran ikramında bulunuldu.
Bandırma Belediyesi, Bingöl`de sekiz polisimiz ve Şemdinli`de dört askerimizin şehit edilmesi nedeniyle Ferhat Göçer`in, akşam Cumhuriyet alanında vereceği konser ile belediye bandosunun konserini iptal etti.Önder Balıkçı


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli