Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Bandırma limanındaki kapak atma yapımı sürüyor

Bandırma limanındaki kapak atma yapımı sürüyor

Büyük Anadolu Lojistik Organizasyonları (BALO) Projesiyle limanlara yakın olmayan Anadolu’nun üretim merkezlerini, demiryoluyla Orta Avrupa’ya doğrudan bağlamayı amaçlayan proje ile ilgili olarak Bandırma Limanı içerisinde kapak atma rampa inşaatında denize 172 adet kazık çakıldı.
Büyük Anadolu Lojistik Organizasyonları (BALO) projesinin yük taşımacılığında tıkanıklığa neden olan İstanbul’u Bandırma ve Tekirdağ arasında tren feribotu işletmek yoluyla bypass ederek, limanlara yakın olmayan Anadolu’nun üretim merkezlerini, demiryoluyla Orta Avrupa’ya doğrudan bağlamayı amaçlayan proje ile ilgili olarak Bandırma Limanı içersinde kapak atma rampı inşaatında denize 172 adet kazık çakıldı.
Bandırma TCDD Liman İşletme Müdürü Orhan Kılıç, Balo projesi kapsamında inşa edilmekte olan kapak atma rampının Haziran 2015 ayında bitirileceğini bildirdi.
Kılıç, “2-3 Nolu rıhtımda kazıkları çakılan inşaatın TCDD Genel Müdürlüğü tarafından yapım işi Atalar inşaat firmasına verildi.2015 yılı sonuna kadar bitmesi planlanan inşaat sonrasında Bandırma-Tekirdağ arasında çalışacak tren ferisi 35-50 vagon arasında yük taşıyacak.’’ dedi.
Balo sisteminde, ihracatçıların kapılarından konteynırlarla alınacak yükler, İzmir, Manisa, Denizli, Bursa, Kütahya, Eskişehir, Ankara, Konya ve Kayseri`deki yük toplama merkezlerinden blok trenlerle öncelikle demiryolu ile Bandırma`daki (Okçugöl İstasyonu) Konsolidasyon Merkezi`ne ulaştırılarak Avrupa`daki varış noktalarına göre tasnif edilecektir. Daha sonra yükler demiryolu vasıtasıyla Bandırma Limanı`na getirilerek, tren ferisi ile Tekirdağ üzerinden Orta Avrupa`daki nihai varış noktalarına ulaştırılacak. Büyük Anadolu Lojistik Organizasyonu (BALO) Bandırma ayağı 2013 yılında devreye girmiş, Anadolu’nun farklı illerinden Bandırma’ya tarifeli olarak blok trenlerdeki gelen konteynırlar, Marmara Denizi’ni geçerek Tekirdağ’a ulaşmaya başlamışlardı.



Anahtar Kelimeler:
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli