Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Bandırma Öğretmenevi, Balıkesir ilinin gözbebeği

Bandırma Öğretmenevi, Balıkesir ilinin gözbebeği

Devlet bütçesinden 1 lira bile destek almayan Bandırma Öğretmenevi, devlete 20 bin lirası gelirler, 5 bin lirası damga olmak üzere yılda 25 bin lira vergi ödüyor.

Devlet bütçesinden 1 lira bile destek almayan Bandırma Öğretmenevi, devlete 20 bin lirası gelirler, 5 bin lirası damga olmak üzere yılda 25 bin lira vergi ödüyor. Müdürlüğünü üç yıldır Murat Kaçar’ın yürüttüğü Bandırma Öğretmenevi, 2013 yılında başlattığı taşımalı sistem kapsamındaki okullara yemek servis hizmetinde üçüncü yılını yaşarken, geride bıraktığımız 2014 yılında, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine toplam 17 merkezde hizmetini sürdürdü. Başta personelinin maaşları olmak üzere vergilerini, elektrik-su-doğalgaz ücretlerini kurumun kazancından ödediklerini belirten Bandırma Öğretmenevi Müdürü Murat Kaçar, 2013 yılında olduğu gibi 2014’te de, 104 bin lira kâr elde ederek, Balıkesir ilinin en çok kâr elde eden öğretmenevi konumunda bulunduklarını belirtti. Bu başarıda kendisiyle birlikte çalışan müdür yardımcısı K. Tayfun Efe’nin yanı sıra 13 personel ve 6 stajyer öğrencinin büyük payı ve emeğinin bulunduğuna dikkati çeken Kaçar, şunları söyledi:
“Bilindiği gibi Öğretmenevleri Yönetmeliği’ne göre, iki yıl üst üste zarar eden öğretmenevlerinin kapanması gündeme geliyor. Bu nedenle kurumumuzu ayakta tutabilmek için büyük çaba harcıyoruz. Öğretmenevimiz, yalnız öğretmenlere değil, tüm vatandaşlara açıktır. Düğün, nişan ve çeşitli etkinlikler için kiraya verdiğimiz, 150’şer kişi alan iki kapalı salonumuz ve 300 kişilik bir bahçemiz var. Kurumumuz bünyesinde 9 otel odamızda, 21 yatağımız bulunuyor. Bu odalarımızın 2014 yılı doluluk oranı % 50 oldu. Yatak ücretimiz, öğretmenler ve sağlık çalışanları için 30, kamu çalışanları için 38 ve sivil vatandaşlar için 45 liradır. Kurumumuzda ayrıca yedi gün, uygun fiyatla kahvaltı ve öğle yemeği veriliyor. sözlerine ekledi.



  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli