Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Bandırma Şoförler Odası Başkanı Ali Acar:

Bandırma Şoförler Odası Başkanı Ali Acar:

Bandırma Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Ali Acar, Devletin, deniz ve hava yolu taşımacılığı için şirket ve kuruluşlara verdiği ÖTV ve KDVden akaryakıt muafiyeti bizlere

Bandırma Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Ali Acar, "Devletin, deniz ve hava yolu taşımacılığı için şirket ve kuruluşlara verdiği ÖTV ve KDV`den akaryakıt muafiyeti bizlere verilmediğinden, haksız rekâbetle karşı karşıyayız" dedi. Başta İstanbul Deniz Otobüsleri İşletmesi(İDO) olmak üzere bu muafiyetten yararlanan birçok şirket ve kuruluşun, bu avantajlarını vatandaşı taşıma ücretlerine indirim olarak yansıtmak bir yana sürekli zamlarla karayolu taşımacılığı açısından haksız rekâbete dönüştürdüklerini vurgulayan Acar, şu değerlendirmede bulundu:
"ÖTV ve KDV muafiyetinden yararlanan deniz ve hava taşımacılığında halka yönelik hiçbir ücret iyileştirmesi olmamaktadır. Devlet, artık karayolu taşımacılığını üvey evlât gibi görme alışkanlığından vazgeçerek, bu haksız rekâbete son vermelidir."
1948 yılından beri hizmet veren Odalarına bağlı ticari taksi, minibüs, kamyon, otobüs ve kamyonet araç sahibi 1100 üyenin bulunduğuna dikkati çeken Acar, Bandırma`da hâlen 45 taksi durağında, 290 faal ticari taksinin çalıştığını belirtti.
Geçtiğimiz günlerde Çelebi Bandırma Limanı`nda, Liman Damperli Taşıyıcılar Kooperatifi üyesi şoförlere polisin biber gazıyla müdahalesine kadar uzanan olayla ilgili düşüncelerini de açıklayan Acar, şunları söyledi:
"Bandırma Limanı`na, Bandırma kamyoncusu da hizmet vermektedir. Çelebi Bandırma Limanı, Bandırma`da para kazanan bir kuruluş olduğuna göre taşımacılık konusunda Bandırmalı kamyoncuları kollamak, göz etmek, böylece kentimizin çıkarlarını dikkate almak zorundadır. Çünkü Bandırmalı kamyoncular, kazançlarını burada elde etmekte, vergilerini de burada vermektedirler. Bir de şu gerçeğin altını çizmekte yarar bulunuyor. Devlet, genelde ve yerelde özelleştirdiği kuruluşlarla yaptığı sözleşmelere, özelleştirmenin, vatandaşlara ne gibi avantajlar sağlayacağını net olarak yazmak ve bunların uygulanırlığını denetlemek zorundadır."
Yeni salon, üyelere yüzde 50 indirimli
Odalarının hemen yanında yer alan çok amaçlı bina, düğün  ve konferans salonu hakkında da bilgi veren Ali Acar, şöyle konuştu:
"İki yılda tamamladığımız binamız bir süre önce hizmete girdi. Ancak binanın mobilya, bilgisayar salonu, çevre düzenlemesi ve buna benzer ince işleri sürüyor. Binamızda, Oda olarak iki idari bölüm ve iki kat yüksekliğinde, 600 kişilik bir salonumuz bulunuyor. İdari birimlerimizi buraya taşıyacağız. Bina için harcamamız 800 bin lirayı buldu. Binamızda çok kaliteli mobilyalar ve malzemeler kullandık. Düğün salonumuzu, üyelerimiz ve çocukları için yüzde 50 indirimli kullandıracağız."
Önder Balıkçı


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli