Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Bandırma Ticaret Borsasında buğday paneli

Bandırma Ticaret Borsasında buğday paneli

Bandırma Ticaret Borsası ve İlçe Tarım Hayvancılık Müdürlüğünce ortaklaşa, Buğday hastalıkları ve zararlıları konusunda panel düzenlendi. Borsa konferans salonunda gerçekleşen panele üreticiler ve muhtarlar katıldı. Panelin açış konuşmalarından il

Bandırma Ticaret Borsası ve İlçe Tarım Hayvancılık Müdürlüğü`nce ortaklaşa, "Buğday hastalıkları ve zararlıları" konusunda panel düzenlendi. Borsa konferans salonunda gerçekleşen panele üreticiler ve muhtarlar katıldı. Panelin açış konuşmalarından ilkini, Bandırma Ticaret Borsası Başkanı Halit Sezgin yaptı. Ülkemizdeki üreticilerin sorunlarının artarak sürdüğüne dikkati çeken Sezgin, şunları söyledi:
"Çok verimli topraklar ve üretime son derece elverişli bir coğrafyada yaşıyoruz. Ancak havayı, suyu ve verimli topraklarımızı yeterince değerlendiremiyoruz. Düşünün ki, sadece Konya ilimiz kadar bir yüzölçüme sahip bulunan Hollanda, her yıl 80 milyar avroluk tarım ürünleri ihracatı yapıyor. Bu ihracat, Türkiye`nin tarım ürünleri ihracatının 5 katından fazladır. Bu nedenle artık katma değeri yüksek, çok kaliteli ürünler yetiştirip, kazanmak zorundayız."
İlçe Tarım Hayvancılık Müdürü Osman Sefa Uyar da konuşmasında, Bandırma ve yöresinin, Balıkesir ilinin en büyük ekim alanına sahip bulunduğunu, sık sık köylere giderek, üreticileri, verimli ekim yöntemleri ve sorunlarının çözümü konusunda bilgilendirdiklerini belirtti.
Ardından panele geçildi. İlçe Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü bünyesinde çalışan ziraat mühendisleri  izleyenlere bilgiler verdiler. Panelist ziraat mühendislerinden Yasemin İnce, "hububat küllemesi", Seyfi Narin, "hububatta pas", Mehmet Âkif Şimşek, "buğday ve arpada kök ve kök boğazı çürüklüğü", Savaş Aksoylu, "süne mücadelesi", Murat Güngörmez, "hububat hortumlu böceği", Sefa Barış Yıldız, "tarla faresi mücadelesi" ve Şükrü Özdemir, "tarımsal destekler" konularında açıklamalarda bulundular.
Bandırma ve yöresi, 202 bin dekarlık buğday ekimiyle, hububatta ilk sırayı alıyor.
Önder Balıkçı


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false