Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Bandırma Ticaret Lisesi öğrencileri Almanyada

Bandırma Ticaret Lisesi öğrencileri Almanyada

Bandırma Ticaret Meslek Lisesinin, Avrupa Birliğinde Dış Ticaret ve Lojistik Alanlarındaki İşyerlerinde Uygulamalı Mesleki Eğitim Almak konulu projesinin ilk ayağı Almanyada sürüyor.

Bandırma Ticaret Meslek Lisesi`nin, "Avrupa Birliği`nde Dış Ticaret ve Lojistik Alanlarındaki İşyerlerinde Uygulamalı Mesleki Eğitim Almak" konulu projesinin ilk ayağı Almanya`da sürüyor. 
Avrupa Birliği(AB) Uyum Projeleri kapsamında, AB`den verilen 64 bin 538 Euro`luk hibe ile gerçekleşen proje, iki aşamalı olacak. İlk aşamada Almanya, ikinci aşamada ise Hollanda yer alacak.
Projenin ilk aşamasında, okulun müdür yardımcısı Müjgan İdiler, öğretmenler Aslı Fatma Canbay, Burcu Uraz, Fatma Nur Güven ve Ömer Sacar`ın gözetiminde, biri engelli olmak üzere 21 öğrenci, Almanya`ya gitti. Öğrenciler, 15 gün süreyle kalacakları Almanya`dan, ikişer günlük süreler için Fransa`nın başkenti Paris ve Hollanda`nın başkenti Amsterdam`a da teknik ve lojistik incelemeler için geçecekler. Ticaret Lisesi heyeti, Bandırma`ya 22Şubat 2014`te dönerek, projenin ilk etabını tamamlayacak.
Ticaret Lisesi, projenin ikinci ayağı için 24 Mart 2014`te, Belçika`ya gidecek. Okul Müdürü Yüksel Ülkar`ın başkanlığındaki grupta, 14 öğrenci yer alacak. 15 gün sürecek Belçika ziyaretine, proje ortağı konumundaki İstanbul Horoz Lojistik Meslek Lisesi`nden de bir öğretmen ve 7 öğrenci katılacak.
Türkiye çapında 300 proje arasına girerek, AB fonundan yararlanan proje kapsamında yer alanlara, kişi başı 600 Euro verilecek.
 Bandırma Ticaret Meslek Lisesi Müdürü Yüksel Ülkar, projeye, Çelebi Bandırma Limanı`nın "niyet mektubu", Eti Maden İşletmeleri A.Ş.`nin "lojistik" desteği verip, Bandırma Ticaret Borsası`nın da ortak olduğunu vurgularken, "Bu üç değerli kuruluşumuza teşekkürü bir borç biliyorum" dedi.
Projenin bitiminde, Bandırma`da düzenlenecek toplantılarda, öğretmen ve öğrencilere bilgi aktarımı gerçekleştirilecek.
Bandırma Ticaret Meslek Lisesi öğrencilerinin katıldığı projenin amacı ve içeriği ise şöyle belirlendi:
"İlçemiz, coğrafi konum olarak İzmir-Bursa-İstanbul otoyolunun kesiştiği, demiryolu ve denizyolu bağlantılarının mevcut bulunduğu bir bölgededir. Elverişli bir bölgede yer alan ilçemizde lojistik ve dış ticaret alanlarında kalifiye eleman ihtiyacı gün geçtikçe artmaktadır. Bu yüzden bölgemizde lojistik ve dış ticaret alanlarında kalifiye eleman ihtiyacı gün geçtikçe artmaktadır. Bu yüzden bölgemizde lojistik ve dış ticaret alanında nitelikli insan gücünün yetiştirilmesi için eğitim olanaklarının genişletilmesi temel amacımızdır. Bu projeyle okulumuz öğrencilerinin, AB ülkelerinde verilen dış ticaret ve lojistik sektöründeki eğitimleri ve bu alanlardaki uygulamaları yerinde görmelerini ve katılımcılarımızın mesleki gelişimlerine destek olmayı hedefliyoruz. Avrupa Birliği`ne uyum sürecinde dış ticaret ve lojistik dallarında eğitim alan öğrencilerimizin uygulamalarının mesleki eğitimde meydana getirdiği değişimleri farklı ülkelerde görmeleri, mesleki ve kişisel gelişimlerine katkı sağlayacaktır. Bu proje sayesinde öğrencilerimiz, hem okulda aldıkları eğitimi yurt dışında pratiğe dönüştürme imkanı bulacak, hem de işyeri ziyaretleri ve seminerler sayesinde, kendi alanlarında kalifiye olabileceklerdir. Avrupa`daki meslektaşları ile bire bir iletişime geçmeleri, mesleklerindeki bilgi ve deneyim paylaşımı, onlara mesleki tecrübe ve iş fırsatları yaratacaktır. Kazandıkları deneyim ve mesleki bilgilerin artması, piyasadaki mevcut ticari ihtiyaçları karşılaması yönünden rekabet piyasasında tercih nedeni olmalarını sağlayacaktır."
Bandırma Ticaret Meslek Lisesi, 2010 yılında da, yine AB fonundan yararlanarak, 111 bin Euro`luk, "Avrupa`daki Ticaret Uygulamaları" konulu projeye, 55 öğrenciyle katılmıştı.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli