Bugün, 16 Nisan 2024 Salı

Bandırma Ticaret Odasının İş garantili kursları sürüyor

Bandırma Ticaret Odasının İş garantili kursları sürüyor

Bandırma Ticaret Odasında UMEM Bece-ri10 Bandırma Kurs Yönetiminin değerlendirme toplantısı yapıldı.

Bandırma Ticaret Odası`nda ``UMEM Bece-ri`10`` Bandırma Kurs Yönetimi`nin değerlendirme toplantısı yapıldı. Toplantıya Çalışma ve İş Kurumu Bandırma Hizmet Merkezi Şube Müdürü Haşim Akbulut ve İş Gücü Yetiştirme Kursu Şefi Hüseyin Açar, Bandırma İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Osman Şen, Proje Okulu Bandırma Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Saadettin Yankol ve Bandırma Ticaret Odası Genel Sekreteri Serap Özdemir katıldılar.
Toplantıda, ``UMEM Beceri`10`` Projesi kapsamında Bandırma, Erdek ve Gönen`de açılan kaynakçı, elektrikçi, overlok makinesi operatörü, satış elemanı, kasiyer, doğalgaz tesisatçısı, tornacı, ev tipi klima teknik elemanı kurslarından 395 kişinin başarı ile meslek sahibi olarak mezun olduğu, 258 kişinin de işe yerleştirildiği belirtildi. Kurs yönetimi, önümüzdeki süreçte de meslek lisesinde gaz altı kaynakçısı, elektrikçi, tornacı, mobilyacı kurslarının açılacağı, bu kapsamda meslek sahibi olup işe girmek isteyen işsizlerin Proje Okulu Meslek Lisesine ya da,  Bandırma İŞKUR Hizmet Merkezine başvurmalarının gerektiği bilgisini verdi. 
 Toplantıda ayrıca, kurslarda başarılı olan kursiyerleri istihdam eden firmaların belirli sürelerde sigorta primi işveren payı ödemelerinin İŞKUR tarafından karşılandığına, kursa katılan işsizlere günlük 20 lira ücret ve genel sağlık sigorta primlerinin de İŞKUR tarafından ödendiğine önemle dikkat çekildi. 
Sanayi alanında başarıyla uygulanan projenin, hizmet ve tarım sektörlerinde de uygulanmaya başlandığına değinen kurs yönetimi, bu sektörlerdeki işverenlerin talepleri doğrultusunda kursların açılabileceğini vurguladı. 
Önder Balıkçı


Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 27.8 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 25.8 ° / 13.4 ° false
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı