Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Bandırma Tıp Fakültesi Dekanı Nureddin Cengiz: “Tıp fakülteleri, üniversitelerin şehre bakan yüzüdür”

Bandırma Tıp Fakültesi Dekanı Nureddin Cengiz: “Tıp fakülteleri, üniversitelerin şehre bakan yüzüdür”

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nureddin Cengiz, “Bandırma Gazeteciler Cemiyeti”ni ziyaret etti.

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nureddin Cengiz, “Bandırma Gazeteciler Cemiyeti”ni ziyaret etti.
Cemiyete Tıp Fakültesi Ana Bilim Dalı Başkanı ve Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Aykut Başer, Çocuk Sağlığı Hastalıkları Öğretim Üyesi ve Dekan Yardımcısı Engin Aydın ile birlikte gelen Cengiz, fakültenin son durumu ve çalışmaları hakkında bilgi verdi.
81 ÖĞRENCİMİZ VAR
2020 yılında İstanbul Üniversitesi ile imzaladıkları protokol doğrultusunda, Çapa’daki bu üniversite binasında, halen 81 öğrenciyle eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdürdüklerini vurgulayan Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nureddin Cengiz, şunları söyledi:
“Fakültemizin ikinci yılı. Halen fakültemizde 9’u profesör, 9’u doçent ve 13’ü doktor öğretim üyesi olmak üzere toplam 31 akademik personelimiz var. Önümüzdeki dönemde bu sayıyı 40’ın üzerine çıkarmayı planlıyoruz. Şu anda Temel Tıp Bilimleri, Dahili Tıp Bilimleri ve Cerrahi Tıp Bilimleri bölümlerimizde eğitim-öğretim veriyoruz. Ancak tek diploma veriyoruz. Kurulduğumuz günden bu yana önemli gelişmeler kaydettiğimizi düşünüyoruz. Yakın bir gelecekte ‘Dünya Tıp Fakülteleri’ listesine girmeyi hedefliyoruz. Tıp fakülteleri, üniversitelerin şehre bakan yüzüdür.”
1971 yılında, Malatya’da doğan, 27 yıldır akademisyen olarak görev yapan, “Histoloji ve Embriyoloji” dalı öğretim üyesi olan Cengiz, fakültelerine “Morfoloji” binası kazandırmak için girişimlerinin sürdüğüne işaret ederek, “Sağlık alanına yapılacak her kuruş, insanın kendi sağlığına yaptığı yatırımdır” dedi.
Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir’in büyük desteğini gördüklerini vurgulayan Cengiz, geçtiğimiz günlerde fakültelerine, öğrencilerin eğitim-öğretim çalışmaları için bir beden bağışı yapılmasının önemine de dikkati çekerek, bu çeşit bağışların sürmesini diledi.
Cengiz, halen İstanbul’da eğitim-öğretim gören Tıp Fakültesi öğrencilerinin, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’ne, akademik ve fiziksel gelişmelerin tamamlanmasından sonra döneceklerini, bu konuda bir takvim vermenin şimdiden erken olduğunu sözlerine ekledi.
Haber Merkezi



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı