Bugün, 30 Nisan 2024 Salı

Bandırma Üniversitesinden Erdek’te uluslararası sergi

Bandırma Üniversitesinden Erdek’te uluslararası sergi

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi-Erdek Belediyesi işbirliğiyle Erdek’te, “2. Uluslararası Görsel Sanatlar Sergisi” açıldı.

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi-Erdek Belediyesi işbirliğiyle Erdek’te, “2. Uluslararası Görsel Sanatlar Sergisi” açıldı.
Cumhuriyet alanında gerçekleşen serginin açılışında ilk konuşmayı Rektör Yardımcısı ve “Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi” Dekanı Prof. Dr. Celalettin Yanık yaptı. Yanık, sergide 26 ülkeden 108 eserin yer aldığını belirterek, serginin açılması için kendilerine destek veren Erdek Belediyesi’ne teşekkür etti.
Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir de konuşmasında, Erdek ve Kapıdağ’ın doğası ve kültürü ile bu çeşit etkinlikleri hak ettiğine işaret ederek, şunları söyledi:
“Geçen yıl üniversitemize Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi’ni de açarak, ‘Grafik Tasarım’ bölümüne ilk öğrencilerimizi aldık. Geçtiğimiz aylarda, online üzerinden yaptığımız Bianet’e, 52 ülkeden, binin üzerinde eser gönderilmişti. Bu çeşit etkinlik ve sergilerimizi bundan sonra da sürdüreceğiz. Serginin açılması için Erdek Bele-diyesi’nin desteğine teşekkür ederiz.”    
Konuşmaların ardından Rektör Özdemir, Belediye Başkanı Karışık’a plâket verdi. Karışık da Özdemir’e, bir hediye sundu.
Serginin açılışına CHP Erdek İlçe Başkanı Hale Tuna ve İYİ Parti Erdek İlçe Başkanı Arif Demir, Sahil Mahallesi Muhtarı ve Erdek Muhtarlar Derneği Başkanı Semra Baycan ile Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi öğretim üyeleri de katıldı.
Sergi dört gün boyunca Erdek Cumhuriyet meydanında açık kalacak.
Haber : Önder Balıkçı



  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı