Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Bandırma YEMMAKtan ihracata devam

Bandırma YEMMAKtan ihracata devam

YEMMAK A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi ve Teknik Müdürü Nihat Yazıcı, 37 yıldır bünyesinde bulunduğu şirketlerinin küçük bir atölyeden bugün, 250 kişinin çalıştığı dev bir kuruluş durumuna gelmesinin mutluluğunu yaşadığını belirtti. YEMMAKın bugünlere gel

YEMMAK A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi ve Teknik Müdürü Nihat Yazıcı, 37 yıldır bünyesinde bulunduğu şirketlerinin küçük bir atölyeden bugün, 250 kişinin çalıştığı dev bir kuruluş durumuna gelmesinin mutluluğunu yaşadığını belirtti. YEMMAK`ın bugünlere gelmesinde en büyük payın, kurucuları  rahmetli Rıdvan Kavruk ve onun vizyonuna bağlı olduğunun altını çizen Yazıcı, "Şirketimizin üretiminin % 70`i, yem fabrikaları yapımıyla ilgilidir" dedi. Ülke düzeyinde genellikle kimya tesisleri yapımını gerçekleştirdiklerini vurgulayan Yazıcı, şunları söyledi:
"Bunların yanı sıra istek üzerine özel projeler üzerine de üretimler yapıyoruz. Bunlar arasında maden paketleme ve öğütme tesisleri de yer alıyor. Yem fabrikası ihracatımızın % 70`ini Mısır`a gerçekleştiriyoruz. Ayrıca Cezayir, Libya, Sudan, Kenya, Angola, Yemen, Ürdün, Irak, İran, Pakistan, Rusya gibi ülkelere ihracat yapıyoruz. Irak`a yaptığımız altıncı fabrikamız da bitmek üzere bulunuyor. Yıllık ihracatımız yaklaşık 30 milyon Euro`yu buluyor. YEMMAK olarak sektörümüzün öncüsü, en eskisi ve şu anda 1 numarası olduğumuzu söyleyebiliriz."
Şirket olarak ara eleman sıkıntısını atlattıklarını, ancak yetişmiş, iyi mühendis sıkıntısı çektiklerini vurgulayan Yazıcı, eski Bandırma sanayisi ile günümüz sanayisini kıyaslarken, şu değerlendirmede bulundu:
"Eskiye göre Bandırma sanayisi müthiş bir gelişme gösterdi. Eski dönemlerde sadece Eti Maden ve BAGFAŞ vardı. O yıllarda bu öncü kuruluşlardan çok şeyler öğrendik. Bu iki kuruluşa çok şey borçluyuz."
Sektörlerinin tüm dünyada büyük bir gelişme içinde bulunduğuna dikkati çeken YEMMAK A.Ş. Teknik Müdürü Nihat Yazıcı, İran`ın da bu konuda büyük gelişme kaydettiğine dikkati çekerken, Çin`in de çok ilerleme kaydettiğini sözlerine ekledi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false