Bugün, 3 Mayıs 2024 Cuma

Bandırma, yeni bir sporla tanıştı: Marmara İlköğretim Okulu öğrencileri, gösteri yaptı

Bandırma, yeni bir sporla tanıştı: Marmara İlköğretim Okulu öğrencileri, gösteri yaptı

Ülkemizde henüz yeni yeni gelişen ve pusula yardımıyla harita üzerinde koşarak yön bulmaya dayanan spora, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı(TEGEV) Bandırma Şeker Piliç Öğrenim Birimi destek veriyor.

Ülkemizde henüz yeni yeni gelişen ve "pusula yardımıyla harita üzerinde koşarak yön bulma"ya dayanan spora, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı(TEGEV) Bandırma Şeker Piliç Öğrenim Birimi destek veriyor.
Türkiye Oryantiring Fededasyonu`na bağlı 2. Kademe Oryantiring Antrenörü ve İzmir Dorukspor Kulübü`nün oryantiring sporcusu Ertun Yıldızlı, bu sporu Bandırma`da ilk kez Marmara İlköğretim Okulu öğrencilerine öğrettiklerini, şu anda 54 öğrencinin, bu sporu yaptığını açıkladı. Yıldızlı, şu bilgiyi verdi:
 "Oryantiring, aileler, yaşlılar ve gençler, kadın ve erkekler, sağlıklı ya da engelli herkesin yapabileceği bir spordur. Eğer doğayı seviyorsanız oryantiring, sizi rahatlıkla doyuracaktır. 3 yaşındaki bir çocuktan, 102 yaşındaki bir yaşlıya dek herkes tarafından yapılabilir. Oryantiringi, benzerlerinden ayıran en önemli unsur, izlenecek birinin veya işaretlenmiş bir parkurun olmamasıdır. Bulunulan yerden gidilecek yere ulaşmak için her sporcuya göre değişen çok seçenekler bulunmaktadır."
Marmara İlköğretim Okulu 3. sınıf öğretmeni Aymelek Hatipoğlu da, oryantiring sporunun, Türkiye`de, okul bazında ilk kez kendi okullarında gerçekleştiğini, öğrencilerinin, iki yıldır bu sporla uğraştıklarını vurgularken, "Önümüzdeki yıl, yarışmalara katılmak için takım oluşturacağız" dedi.
TEGEV Bandırma Şeker Piliç Öğrenim Birimi Sorumlusu Bânu Edindik de, oryantiring sporunun gelişmesi için büyük çaba harcadıklarını vurguladı.
Marmara İlköğretim Okulu öğrencilerinin, oryantiring sporunu göstermek için Bandırma İlköğretim Okulu bahçesinde gerçekleştirdikleri gösteri de, veliler ve vatandaşlarca ilgiyle izlendi.
Önder Balıkçı

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı