Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Bandırma´da 15 Temmuz programı

Bandırma´da 15 Temmuz programı

Bandırma´da, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü´nde Şehitlik ziyaret edildi

Bandırma´da, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü´nde Şehitlik ziyaret edildi
Bandırma Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı ve Bandırma 17 Eylül Üniversitesi birlikteliğinde, 15 Temmuz hain darbe girişiminin 3. yıldönümünde ihaneti canları pahasına önleyen kahramanlarımızı anma etkinlikleri çerçevesinde Bandırma Şehitliği ziyaret edildi.
Milli Birlik Günü programı kapsamında İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutlu Aslan´ın açış konuşmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Ayetlerle devam eden törende Müftü Hamdi Gevher günün anlam ve önemini belirten duasında şunları aktardı: ?15 Temmuz gecesi vatanımızın birliğine, milletimizin birliğine kasteden hainlere karşı gölgesini siper eden, iman dolu göğüsleriyle tankların önünde duran dini devlet, mülkü millet istiklal ve istikbalimiz için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimize rahmet eyle, mekanlarını cennet eyle.?
Tören sonunda şehit mezarlarına protokol tarafından karanfiller bırakıldı.
Üniversite Bahçesi, 15 Temmuz Şehitler Ormanı olarak hazırlandı
Bandırma´da hazırlanan 15 Temmuz Şehitler Ormanı´nda ilk fidanlar toprakla buluştu
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anısına Bandırma 17 Eylül Üniversitesi merkez yerleşkesine 251 şehidimiz için 251 adet fidan dikildi.
Fidan dikimi öncesi bir konuşma yapan 17 Eylül Üniversitesi Rektörü Süleyman Özdemir, özellikle 3. yılını idrak etmekte olduğumuz hain darbe girişimini anmak ve bu hain darbe girişimi ile ilgili tekrar anılarımızı canlandırmak üzere bir araya gelindiğini belirterek, ?15 Temmuz Şehitler Ormanı´na dikilmek üzere 251 şehidimiz için arkadaşlarımız 251 tane fidan temin ettiler. Her şehidimizin ismi bir fidanda yaşayacak. Sizlerle birlikte o fidanlarımızı toprakla buluşturacağız. 15 Temmuz´la ilgili söylenecek çok şey var. Siyasi tarihimizin belki de en kara günlerinden bir tanesiydi o gün. Hain terör örgütünün yapmış olduğu bu darbe girişimi bir kara leke olarak tarihte yerini aldı. Tabi ki Türk halkının buna cevabı kahramanca oldu. Adeta darbe yapmaya çalışan bu hainlere karşı Türk halkı bizler hep birlikte darbe yaptınız, karşı darbe yapıldı. Dolayısıyla onların emelleri kursaklarında kalmış oldu.? dedi.
İleriki günlerde 1500 fidana ulaşacağı bildirilen 15 Temmuz Şehitler Ormanı´nda protokol üyeleri ve öğrenciler tarafından 251 fidan toprakla buluşturuldu. Haber: Ahmet Pesen
Haber : Ahmet Pesen



Anahtar Kelimeler: Bandırma Temmuz programı
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı