Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Bandırma´da 19 Mayıs coşkusu

Bandırma´da 19 Mayıs coşkusu

19 Mayıs Atatürk´ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı´nın 100.yıldönümü Bandırma Cumhuriyet Meydanı´nda kutlandı.

19 Mayıs Atatürk´ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı´nın 100.yıldönümü Bandırma Cumhuriyet Meydanı´nda kutlandı.
Cumhuriyet Meydanı´ndaki törene; Bandırma Kaymakamı Günhan Yazar, CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, 6. Ana Jet Üssü ve Garnizon Komutanı Hava Pilot Albay Selahattin Akant, Bandırma Belediye Başkanı Tolga Tosun, Başsavcı Vekili Bülent Bilgin, 17 Eylül Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alpaslan Serel, Emniyet Müdürü Soner Duran, siyasi parti temsilcileri, daire amirleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan tören İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Hüseyin Elüstü´nün günün anlam ve önemini belirten konuşmasıyla devam etti.
Elüstü, gençlere yönelik yaptığı konuşmada ?Binlerce şehit vererek, sıkıntı ve yokluklar içinde, büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti sizlere emanettir. Bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak, gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak, en başta gelen görev ve sorumluluğunuzdur. Yakın bir gelecekte ülke yönetiminde söz sahibi olacak ve Türkiye Cumhuriyeti´ni sizler yöneteceksiniz. Ülkemizi, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk´ün gösterdiği çağdaş medeniyet seviyesine sizler taşıyacaksınız. Sevgi, saygı, hoşgörü ve uzlaşma ortamı içinde üstesinden gelinemeyecek bir sorunun bulunmadığını unutmamamız gerekir. Birlik ve bütünlüğümüze yönelik her türlü saldırı veya tehdit karşısında daha fazla kenetlenerek hiç bir kimsenin, hangi amaçla ve ne şekilde olursa olsun, huzur ve güvenliğimizi bozmasına fırsat vermemeliyiz. Ay yıldızlı bayrağımızın altında hepimizin bir ve bütün olarak yaşamasına imkân sağlayan Türkiye Cumhuriyetidir. Tüm kurumlarıyla dimdik ayakta olan devletimizin sonsuza kadar devam edeceğinden kimsenin şüphesi olmasın.? dedi.
Konuşmaların ardından kutlamalar halk oyunları, okçuluk gösterisi, şiir ve Atatürk´ün Gençliğe Hitabesi´nin okunması-Geçliğin Ata´ya cevabı ve Şeref çağrısı ile devam etti.
Sportif gösteriler, halk oyunları, 911 Arama Kurtarma ve Dağcılık ekibinin gösterileri izleyicilerden yoğun alkış aldı.
Haber: Ahmet Pesen



Anahtar Kelimeler: Bandırma Mayıs coşkusu
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli