Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

İlköğretim Haftası törenlerle kutlandı

İlköğretim Haftası törenlerle kutlandı

Bandırma´da 2015-2016 eğitim, öğrenim yılının başlaması nedeniyle törenler düzenlendi.

Bandırma´da 2015-2016 eğitim, öğrenim yılının başlaması nedeniyle törenler düzenlendi. İlk tören Cumhuriyet Meydanı´nda Atatürk heykeline çelenklerin konulması Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı.
Törene Belediye Başkan Yardımcısı Şerafettin Engüdar, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Murat Yılık, İlçe Spor Müdürü Hüseyin Elüstü, Milli Eğitim Müdürü Sadettin Pircioğlu, şube müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.
İkinci tören Şehit Pilot Üsteğmen Cemil Kaya İlk ve Ortaokulu´nda yapıldı. Buradaki törene İlçe Kaymakamı Tuncay Sonel, AK Parti Balıkesir Milletvekili Sema Kırcı, Cumhuriyet Başsavcısı Önder Çelebi, Garnizon ve 6. Ana Jet Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Mustafa Rüştü Çelenk, Jandarma Komutanı Yzb. Murat Yılık, İlçe Emniyet Müdürü Ali Haydar Kılıç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Saadettin Pircioğlu, İlçe Spor Müdürü Hüseyin Elüstü ve şube müdürleri öğretmen ve öğrenciler ile veliler katıldı.
Törenin açılış konuşmasında okulun insanın yetiştiği yer olduğuna dikkati çeken Özdemir, ?Hepimizi görevi, sizlerin yararlı ve uygar bir insan olarak yetiştirmektir. Eğitilmemiş toplumlar uygar olamazlar. Eğer aklınızın zengin olmasını istiyorsanız, uygar bir insan olarak yetişmek istiyorsanız okulunuza ve öğretmenlerinize dört elle sarılınız.? diye konuştu.
Daha sonra kürsüye gelen İlçe Milli Eğitim Müdürü Saadettin Pircioğlu ?39 sene evvel mesleğe başladığım günü hatırladım. Allah herkese pişmanlıkları olmayan böylesine başarılı bir meslek hayatı nasip etsin. Bugüne kadar yapmaya çalıştığımız çalışmalardan edindiğimiz bilgi ve tecrübelerden edindiğim tek şey var oda planlı çalışmak. Ölçülebilir planlı çalışmak. Siz öğrencilere planlı çalışmayı öneriyorum. Bizler planlı çalışarak Bandırma´da güzel işlere imza attık. Ancak başarı durak değildir. Başarı bir yoldur. Bu yolda doğru emin adımlarla ilerlemek için yaptığımız stratejik planımızı her zaman gözden geçiriyor Revize etmeye devam ediyoruz.? Dedi.
Törende söz alan AK Parti Balıkesir Milletvekili Sema Kırcı´da, ?Çalışarak hayat da her şeyi başarabilirsiniz. Kendinize güvenerek, anne ve babanızı, öğretmenlerinizi, yurdunuzu memleketinizi ve bayrağınızı sevin. Kafanızda çok büyük hayalleriniz olsun. Büyük hayaller kurmaktan korkmayın. Milletvekili olmak olmasın sizin hayaliniz, siz bakan olmak isteyin. Başbakan olmak isteyin. Hatta bütün dünyaya meydan okuyan güçlü bir yürek olmak isteyin.? şeklinde konuştu.
Son olarak kürsüye çıkan ilçe kaymakamı Tuncay Sonel ?Okuyun çocuklar, derslerinize düzenli çalışın. Öğrencilik yılları unutulmaz. Bir daha da geri gelmez. Öğretmenlerinizi hiçbir zaman unutmayın. Onları her daima hatırlayın. Yörenizde şehit ailesi varsa, birde bu öğretmen ise ara sıra gidin şehit annesi Müberra teyzenizin elini öpün. Yaşlıları, engellileri, yetimleri ziyaret edin. Çünkü bunlar sizi hayata hazırlayacaktır. Sevgiyi de saygıyı da öğretiyor. Dün akşam yine Adana´da iki şehidimiz vardı. Onları da bu vesile ile buradan rahmet, dua, ailelerine sabır gönderiyoruz. Okuyacaksınız ki çocuklar güçlü olasınız, Güçlü olduğunuz takdirde sizler gelecek Türkiye´sinde güzel yerlere geleceksiniz.? diyerek sözlerini noktaladı.
Etkinliğin sonunda öğrenciler davetlilere, günün anlam ve önemini belirten şiirler okudu, folklor gösterileri sundu. Haber: Ahmet Pesen



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli