Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Bandırma´da 23 Nisan coşku ile kutlandı

Bandırma´da 23 Nisan coşku ile kutlandı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM´nin açılışının 97. yıldönümü Bandırma´da coşkuyla kutlandı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM´nin açılışının 97. yıldönümü Bandırma´da coşkuyla kutlandı.
İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Mutlu Aslan tarafından Atatürk anıtına çelenk konularak başlayan tören Atatürk ve şehiTler adına saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasıyla çelenk koyma töreni ile tamamlandı.
İkinci alternatif tören CHP, ADD, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ve Birleşik iş konfederasyonuna bağlı sendikalar tarafından Atatürk anıtına çelenk konulmasıyla başladı ve törenler Sahil bandındaki program ile devam etti.
Kutlama törenleri kapsamında Bandırma Kaymakamı Günhan Yazar, Belediye Başkanı Dursun Mirza, Garnizon Komutanı ve 6. Ana Jet Üs Komutanı Vekili Tuğ. Gen. M. Cenk Ay, İlçe Jandarma Komutanı Recep Cansu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutlu Aslan, 17 Eylül Üniversitesi Rektör Yardımcısı Alpaslan Serel, İlçe Emniyet Müdürü Ali Haydar Kılıç, İlçe Müftüsü Süleyman Küçük ile kamu kurum kuruluşları ve sivil toplum örgütlerinin katılımı ile gerçekleştirildi. Törende İlçe Milli Eğitim Müdür vekili Mutlu Aslan günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.
97 yıllık bir sürecin sonunda devlet meşrutiyetini kendisinden değil, milletinden alır
Bandırma İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutlu Aslan ; T.BM.M açılışının 97. Yıldönümüne ulaşmanın heyecanıyla, kavuşmuş olduğumuz bir 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını bir daha sevinç ve coşkuyla kutluyoruz diyerek, konuşmasının devamında; ?Cumhuriyetimiz kurucusu Gazi Mutafa Kemal´in önderliğinde ve onun milletin bağımsızlığını yine milletin azim ve kararlılığını kurtaracaktır? ön görüsüyle tutuşturulan bağımsızlık meşalesi 23 Nisan 1920 Cuma günü Ankara´da Anadolu´nun dört bir yanını aydınlatan bir güneş haline gelmiştir. Işığını tarifsiz bir tutkuyla vatana gönül verenlerin, gayretinden, azminden, kararlılığından, birlik ve beraberliğinden alan güneş aynı zamanda ülkemizin kışını, bahara, baharını, yaza döndürecek bir dirilişin müjdecisiydi. O diriliş ruhu vatan ve millet sevgisi, bayrak sevgisi, bağımsızlık tutkusu bir milleti şaha kaldırdı.
Bu şahlanışın adı birlik ve beraberlikti. Milli mücadeleydi, kurtuluş savaşıydı, ulusal egemenlikti, demokrasiydi, sevgiydi, kardeşlikti, barıştı, Türkiye´ mizin aydınlık yarınlarıydı. O büyük günün ardından hür iradesiyle zafere ve başarıya inanmış bağımsızlık tutkusuyla gönülleri tutuşmuş bir millet birlik ve beraberlik içinde büyük güçlüklerin üstesinden nasıl gelineceğini tüm Dünya´ya göstermiştir. 97 yıllık bir sürecin sonunda devlet meşrutiyetini kendisinden değil, milletinden alır? dedi.
Gerçekleştirilen konuşmaların ardından hafta nedeniyle ilçe genelindeki okullar arasında açılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri protokol tarafından verildi. Kutlama töreni, ilçe genelindeki okulların folklor gösterileriyle son buldu.
B. İLK?HABER



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli