Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Bandırma´da, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları

Bandırma´da, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı töreninde konuşan Bandırma Kaymakamı Günhan Yazar ?2023´ e 5 sene kaldı. Vakit yepyeni hedeflere atların eyerlenme vaktidir.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı töreninde konuşan Bandırma Kaymakamı Günhan Yazar ?2023´ e 5 sene kaldı. Vakit yepyeni hedeflere atların eyerlenme vaktidir. Vakit muasır medeniyetler seviyesine çıkmak için çalışmak, çok çalışma vaktidir. Vakit FETÖ terör örgütüne PKK terör örgütüne ve devletimizi diğer düşmanlarına hak ettikleri tokadı bir kez daha atma vaktidir. Vakit ?Ne Mutlu Türküm Diyene´ haykırma vaktidir? diye konuştu.
Bandırma ilçesinde kutlamalar kapsamında Cumhuriyet Meydanı´nda tören düzenlendi.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın mesajı okundu.
Bandırma kaymakamı Günhan Yazar, 6. Ana Jet Üs ve Garnizon Komutanı Hava Pilot Albay Selahattin Akalp, Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, Cumhuriyet Başsavcısı Vekili Zafer Seçkin ve 17 Eylül Üniversitesi Rektör Yardımcısı Alpaslan Serel törene katılanların bayramını kutladı.
Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Kaymakam Yazar, şöyle konuştu: ?Özellikle Cumhuriyet Meydanı´nda böylesine coşkulu bir kalabalığı görmekten büyük bir mutluluk duydum. Ama takdir edersiniz ki aziz milletimizin bu meydanlara gelmesi kolay olmamıştır. Uzun ve meşakkatli yollardan geldi benim milletim bu meydanlara. Seferberliklerden, kıtlıklardan, tarihin en zorlu cephelerinden geldik bu meydanlara, yolsuz, okulsuz, ilaçsız, ışıksız günlerden geldik. Yemen´den, Çanakkale´den, İnönü´den, Sakarya´dan geldik bu meydanlara. Ezanlar susmaz, bayraklar inmez, vatan bölünmez diye haykıran, şehitler vererek geldik bu meydanlara. Değerli Bandırmalılar Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100´ yılına 5 sene kaldı. Çağdaş ve medeni toplu olma yolundaki koşumuza çelmeler takılmak istenmektedir. Milletimiz hedefsiz ve hafızasız bırakılmak istenmektedir. 15 Temmuz kanlı darbe girişimi ile milletimize saldıran hain FETÖ terör örgütü ile onun iş ortaklarıyla, yandaşlarını da amacı aynıdır. 2023´ e 5 sene kaldı. Vakit yepyeni hedeflere atların eyerlenme vaktidir. Vakit muasır medeniyetler seviyesine çıkmak için çalışmak, çok çalışma vaktidir. Vakit FETÖ terör örgütüne PKK terör örgütüne ve devletimizi diğer düşmanlarına hak ettikleri tokadı bir kez daha atma vaktidir. Vakit ?Ne Mutlu Türküm Diyene´ haykırma vaktidir.?
Yazar´ın konuşmasının ardından şiirler okunup ve halk oyunları gösterileri gerçekleştirilirken tören resmi geçitle sona erdi. Haber: Ahmet Pesen
Haber : Ahmet Pesen



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli