Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Bandırma´da 3 bin 322 kişiye bir aile hekimi düşüyor

Bandırma´da 3 bin 322 kişiye bir aile hekimi düşüyor

İlçe Sağlık Müdürü Dr. Başak Şen Ilgaz, yaz aylarında görülen ve kenelerin neden olduğu Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığı konusunda uyarılarda bulundu.

İlçe Sağlık Müdürü Dr. Başak Şen Ilgaz, yaz aylarında görülen ve kenelerin neden olduğu Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığı konusunda uyarılarda bulundu. Her kenenin virüs taşımadığına işaret eden Şen, ?Havaların ısınmasıyla birlikte büyük küçük herkesin keyifle zaman geçirdiği piknik alanlarında kene vakalarına karşı dikkatli olmak gerekiyor. Keneler, insanların doğal yaşamı boyunca sıklıkla temas ettikleri ve karşılaşabilecekleri bir vektördür. Her kene de Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalık virüsünü taşımaz. KKKA virüsünü taşıyan keneler genellikle kırsal alanlarda yaşayan domuz, tilki, kurt ve yabani tavşanlarda ve bu hayvanların gittiği yerlerde görülmektedir. KKKA hastalığı en çok İç Anadolu Bölgesi´nin Karadeniz´e yakın kesimi, Kelkit Vadisi civarında görülmektedir. Bölgemiz, zehirli keneler konusunda önemli bir tehlike göstermemekte ancak vatandaşlar olarak küçük önlemler almamız gerekmektedir. Kene ile temas riskli bölgelere giderken kenelerin daha kolay fark edilmesi için açık renkli giysiler giyilmeli, dönüşte tüm vücut kene açısından kontrol edilmelidir. Kene ile temas halinde en kısa sürede kene vücuttan uzaklaştırılmalıdır. Kene tutunmasından sonra 10 gün içinde ateş, halsizlik, iştahsızlık, baş ağrısı, bulantı kusma gibi şikâyetler ortaya çıkarsa hemen bir sağlık kuruşuna başvurulmalıdır? dedi.
16 AİLE SAĞLIĞI MERKEZİ´NDE 45 AİLE HEKİMİ
Bandırma´da kanser hastalığının arttığı konusunda yapılan açıklamalara da açıklık getiren Doktor Şen, bugün için ellerinde artışla ilgili bir istatistikî veri olmadığını kaydetti. Bandırma´nın nüfusu artan bir kent olduğunun altını çizen Şen, ilçede kişi başına düşen sağlık personeli konusunda şu bilgileri verdi: ?Bandırma her geçen gün büyüyen ve nüfusu artan bir kenttir. Büyüyen bir kentte hipertansiyon, diyabet, kalp damar hastalıkları ve kanser gibi kronik hastalıkların artıyor gibi gözükmesi doğaldır. Ancak bu konuda istatistik anlamında elimizde bir çalışma yoktur. Bandırma ´da kırsal mahallelerimiz de dahil olmak üzere 2017 Haziran ayı itibariyle 16 Aile Sağlığı Merkezimizde 45 aile hekimimiz görev yapmaktadır. 2017 Haziran ayı itibariyle 3322 kişiye bir aile hekimi hizmet vermektedir. Bandırma´daki sağlık kuruluşlarımızdaki tüm personelimiz büyük bir özveri ve sabırla sağlık hizmeti vermektedirler. Ancak gerek sağlık kuruluşlarının fiziki yetersizliği, gerekse gün geçtikçe artan hasta yoğunluğu nedeniyle zaman zaman sağlık personeli ve hastalar arasında istenmeyen diyaloglar yaşanmaktadır. Ben buradan tüm vatandaşlarımızı ve sağlık personelini karşılıklı iyi niyet ve anlayışa davet ediyorum. Sonuçta hepimiz sağlıklı olmak ve sağlıklı yapmak için uğraşıyoruz.?
Haber : Önder Balıkçı



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli