Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Bandırma´da 30 Ağustos coşkusu

Bandırma´da 30 Ağustos coşkusu

30 Ağustos Zafer Bayramı Bandırma´da Cumhuriyet Meydanındaki törenlerle kutlandı.

30 Ağustos Zafer Bayramı Bandırma´da Cumhuriyet Meydanındaki törenlerle kutlandı. Törene Garnizon Komutanı Hv. Plt. Alb. Selahattin Akalp´ın konuşması damga vurgu.
Türk tarihinin en büyük savaş zaferlerinden kabul edilen ve dünya savaş tarihinde önemli bir yere sahip olan Büyük Taarruzun 97. yıldönümü kutlamaları tüm yurtta olduğu gibi Bandırma´da da törenlerle kutlandı.
Cumhuriyet Meydanındaki törene Bandırma Kaymakamı Günhan Yazar, Bandırma 17 Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir, Bandırma Belediye Başkanı Tolga Tosun ve Garnizon Komutanı Hv. Plt. Alb. Selahattin Akalp´in yanı sıra gaziler, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
Tören 6. Ana Jet Üs Komutanlığı´nın sancağının açılmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.
Bandırma 6. Ana Jet Üs ve Garnizon Komutanı Hv. Plt. Alb. Selahattin Akalp günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.
Komutanın duygu yüklü konuşmasını vatandaşlar gözyaşları içinde dinledi. Sık sık alkışlarla kesilen konuşmasında Akalp ?Ey Türk Gençliği? Mutluluğun için mutluluğunu toprağa gömenler var. Eğitimin için dağlarda, ovalarda gece gündüz yürüyenler var. Sen bağımsız, özgür yaşa diye yaşamını senin yoluna serenler var. Sen onurlu yetiş diye, vatan sana canım feda diye sonsuzluğa yürüyenler var. Sevdalıysan aşkını, yaşıyorsan ömrünü, soluk alıyorsan son nefesini bu kara toprağa gömenler var. Sen fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür bir nesil ol diye geleceğimizi çağdaş uygarlıkların üzerine koy diye dağlarda çarpışan, denizlerde boğuşan, göklerde dalaşan birileri var.? dedi.
Şiirlerin okunması ve Bandırma Belediyesi Halk Oyunları ekibinin gösterilerini sunmalarının ardından Cumhuriyet Meydanındaki tören sonra erdi. Cumhuriyet Meydanındaki törenin ardından Bandırma Kaymakamlığında protokolün tebrikler kabulü gerçekleşti.
Haber: Ozan Ertuğrul



Anahtar Kelimeler: Bandırma Ağustos coşkusu
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli