Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Bandırma´da 30 Ağustos kutlaması

Bandırma´da 30 Ağustos kutlaması

30 Ağustos Zafer Bayramı tüm yurt da olduğu gibi Bandırma´da da coşkuyla kutlandı.

30 Ağustos Zafer Bayramı tüm yurt da olduğu gibi Bandırma´da da coşkuyla kutlandı.
Cumhuriyet Meydanındaki törene Bandırma Kaymakamı Tuncay Sonel, CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, Garnizon Komutanı Hv. Alb. Ömer Tirat, ilçe Emniyet Müdürü Ali Haydar Kılıç, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Atatürk Anıtına çelenklerin konulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Öğrencilerin okudukları şiirlerin ardından Kaymakam Tuncay Sonel günün önemini içeren konuşmasını yaptı.
Birlik ve beraberliğin büyük önem taşıdığı günlerden geçildiğinin altını çizen Sonel ?Ağustos ayı Türk ulusunun tarihinde büyük zaferlere sahne olmuştur. Türklere Anadolu´nun kapıların açan Malazgirt Zaferi ve Büyük Taarruz ile başlayan 30 Ağustos Zaferi örnektir. Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman Türk ordusu bu zaferle Ağustos ayını taçlandırmıştır. Türk coğrafyası Dünya siyaseti açısından büyük önem taşıyor. O yüzden iç ve dış düşmanlarımız hiçbir zaman bitmeyecektir. Bunun için her zaman uyanık olmak zorundayız. İşte! FETÖ´cüler, PKK, İŞİD ve diğer düşmanlar ile mücadelemiz devam ediyor. Amerika´da oturup bu devleti ele geçirmezsin. Bu ülke sana asla izin vermez. 15 Temmuz´da herkes bunu gördü. Ordumuzun, polisimizin ve devletin içindeki çürükleri temizleyeceğiz. Geride kalanlar ile bir olacağız beraber olacağız. İşte o zaman sırtımız yere gelmez. Alçakların saldırıları bitmiyor. Her gün yeni şehitlerimiz için yüreğimiz yanıyor. Allah bunları yapanları kahretsin. Bize bu güzel ülkeyi bırakan Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarından Allah razı, şehitlerimizin ruhu şad, Zafer Bayramınız kutlu olsun.? dedi.
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Bandırma Ağustos kutlaması
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli