Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Bandırma´da 5 bin fidan ekimi gerçekleştirildi

Bandırma´da 5 bin fidan ekimi gerçekleştirildi

Milli Ağaçlandırma Günü ? 11 Milyon Ağaç; Bugün Fidan Yarın Nefes? programı kapsamında Bandırma´da fidan dikim etkinliği düzenlendi.

Milli Ağaçlandırma Günü ? 11 Milyon Ağaç; Bugün Fidan Yarın Nefes? programı kapsamında Bandırma´da fidan dikim etkinliği düzenlendi.
Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan´ın katılımlarıyla gelecek nesillerin çevre bilinciyle yetişmesi ve daha yeşil bir Türkiye için de eş zamanlı olarak gerçekleştirilen ?11 Milyon Fidan Dikim? etkinliğinde Bandırma´da 5 bin fidan toprakla buluşturuldu.
Bandırma Orman İşletmesi Müdür Yardımcısı Tayfun Doğan fidan dikim öncesi yaptığı konuşmada, ülkemizin 81 ilinde saat 11.11 de başlatılacak fidan dikme etkinliği ile Guinnes Rekorlar Kitabı´na aday olduklarını söyledi
Doğan, konuşmasını şöyle sürdürdü: ?İlçemizde özellikle son aylarda yaşadığımız elim orman yangınlarında kaybedilen ağaçların ve ormanların yerini kamuoyunda bu alanların yeniden ağaçlandırılarak farkındalık oluşturulması adına ?Geleceğe Nefes? adlı bir dikim töreni planladık. Ülkemizin 81 ilinde aynı anda saat 11´i 11 geçe başlatmak üzere bir fidan dikme töreni planladık. 7´den 77´e tüm halkımızın katılacağı bu ormancılık ağaç dikim seferberliğinde bu sene farklı bir yolumuz daha var. Guinnes rekorlar kitabına da aday olarak giriyoruz. ?
Etkinlikte katılımcılara hitap eden Bandırma Kaymakamı Günhan Yazar, son dönemde ülkemizde çevre duyarlılığın arttığını memnuniyetle izlediğini dile getirdi.
Fidan dikim etkinliğine, Bandırma Belediye Başkanı Tolga Tosun, Cumhuriyet Başsavcısı Önder Yeniçeri, 17 Eylül Üniversitesi Dekanı Prof. Dr. Süleymen Özdemir, mülki erkan, siyasi parti temsilcileri, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, öğrenciler, vatandaşlar katıldı.
Haber: Ahmet Pesen



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı