Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Bandırma´da 7 bin çocuğa göz taraması yapılacak

Bandırma´da 7 bin çocuğa göz taraması yapılacak

?Sağlıklı Gözlerle Mutlu Yarınlar´ projesi kapsamında Bandırma Kaymakamı Günhan Yazar´ın katılımı ile Bandırma Ticaret Odası İlk ve Ortaokulu´nda göz taraması yapıldı.

Balıkesir Valiliği´nin öncülüğünde başlatılan ?Sağlıklı Gözlerle Mutlu Yarınlar´ projesi, Ticaret Odası İlk ve Ortaokulu´nda yapılan göz taraması ile başladı.
Bandırma Kaymakamı Günhan Yazar, Bandırma 17 Eylül Üniversitesi Rektörü Süleyman Özdemir ve İlçe Sağlık Müdürü Başkan Şen Ilgaz´ın katılımı ile yapılan taramada, göz sağlığında problem yaşayan çocuklar, ilgili doktorlara yönlendirildi.
Bandırma´da toplan 7 bin 54 çocuğun göz taramasından geçirileceğini belirten Kaymakam Yazar, proje hakkında şunları söyledi:
?Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın daha sağlıklı nesiller olarak yetişmesi amacıyla ?Sağlıklı Gözlerle Mutlu Yarınlar´ projesi kapsamında okullarımızda göz taramasını başlattık. Görme kusuru olanlar çocuklarımızı tedavi için göz doktorlarına yönlendiriyoruz.
İki ay boyunca İl Sağlık Müdürlüğü´nden gelerek Otorefraktometre adı verilen cihaz ile öğrencilerimizi kontrol edecek olan sağlık çalışanlarımıza ve projede emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.?
Haber Merkezi



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı