Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

Bandırma´da, 90 bin kişi birinci doz, 45 bin kişi ikinci doz 10 bin kişide üçüncü doz aşı oldu

Bandırma´da, 90 bin kişi birinci doz, 45 bin kişi ikinci doz 10 bin kişide üçüncü doz aşı oldu

Bandırma Kaymakamı Günhan Yazar makamında yaptığı basın toplantısında gazetecilere aşılama konusunda bilgi verdi.

Bandırma Kaymakamı Günhan Yazar makamında yaptığı basın toplantısında gazetecilere aşılama konusunda bilgi verdi.
Bandırma´da bugüne kadar salgınla mücadele kapsamında, 90 bin kişinin birinci doz, 45 bin kişinin ikinci doz ve 10 bin kişinin üçüncü doz aşısının yapıldığını paylaşan Kaymakam Yazar şunları aktardı: ?Uzun zamandır Covid-19 salgını ile mücadele verdik veriyoruz. Esnafımız, odalarımız, kamu görevlileri, bir taraftan zorluk çekerek, bir taraftan da bu çalışmaya destek olarak Bandırma da artık önemli bir başarı yakaladık. Vakalar bir dönem çok yükseklere çıkmıştı ama tek hanelere indirdik. Şu anda sağlık sistemini zorlayacak rakamlara ulaşmıyoruz.?
Aşılama çalışmaları hakkında da bilgi veren Kaymakam Yazar, şöyle konuştu: ?Hastanelerde, sağlık müdürlüğünde, aile hekimliklerinde, zaman zaman kurduğumuz özel yerlerde, alışveriş merkezinde, tarım işçilerine aşı yapmak amacıyla gidilen kırsal mahallelerde ilk doz aşılamada % 70,36 gibi önemli bir sayıya ulaştık. Aşılamada vatandaşlarımızdan şöyle bir ricamız var. Bandırma eğitim anlamında, diğer ilçelerden daha iyi durumda. Bununla ilgili insanların farkındalık düzeyinin Balıkesir genelinden daha fazla olduğunu düşünüyorum ben. Ama aşılamada aynı oranda bir başarı gösteremedik. Balıkesir merkezde ne kadarsa, Erdek´te ne kadarsa bizde o kadar aşılama oranına geldik. Birinci doz aşı yaptıranların oranı % 70 civarında olduğunu gösteriyor. Biraz daha bu rakamın artmasını istiyoruz. Sinovac aşısı yaptıranların 50 yaş üstüne 3.doz aşıların yapılmasına başlandı. Dolayısıyla bütün vatandaşlarımızın 3.doz aşılarını olmalarını özellikle rica ediyoruz.?
Son dönemlerde aşı olmayanlarda vaka sayılarının artmaya başladığını hatırlatan Kaymakam Yazar, ?Zaman zaman sinovaclılardan hastalanan oluyor ama, büyük oran artık aşısızlardan geliyor. Birde yüzümüzü güldürücü bir şey, belli yaş grubunda eğer aşı yapıp ta hasta olsanız bile çok hafif, seyrediyor. Şu ana kadar Bandırma´da aşıdan kaynaklanan herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı. Vatandaşlarımız gönül rahatlığı ile aşılarını yaptırabilir. Bu konuda vatandaşlarımızdan dinamizm bekliyoruz. Yinede mesafelerini korumasını istiyoruz. Aşılamada alınan mesafeye rağmen, maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyulması son derece önemli.? diyerek sözlerine ekledi.
Haber: Ahmet Pesen



  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli