Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Bandırma´da AK Parti CHP birlikteliği

Bandırma´da AK Parti CHP birlikteliği

AK Partili Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı ile CHP´li Bandırma Belediye Başkanı arasında Bandırma İlçesinde ezber bozan birlikteliğe imza atıldı.

AK Partili Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı ile CHP´li Bandırma Belediye Başkanı arasında Bandırma İlçesinde ezber bozan birlikteliğe imza atıldı.
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu ve Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, Bandırma Santral Kültür Merkezi´nde düzenlenen Halk Meclisi´ne katılarak, sivil toplum temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşların sorunları dinlediler.
Bandırma ilçesinin sorunlarının masaya yatırıldığı toplantıda, iki başkanın da yer alması halktan büyük takdir gördü.
Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza ?Bu akşamki toplantıdan büyük zevk aldım. Büyükşehir Belediye Başkanına teşekkür ediyorum. Festivallerimizi ve ramazan etkinliklerimizi yapmak istiyoruz. Daha güzel hizmetleri hep birlikte yapacağımıza inanıyoruz? dedi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu da ?Bandırma Bandırma-lılarındır, her türlü etkinliğinizi ve festivalinizi yapacaksınız? diye konuştu.
Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu yaptığı konuşmada ortak fikir birliğine dikkat çekti, sevgi ve barış diline kullanacaklarını ve hiçbir ilçeyi ötekileştirmeyeceklerini söyledi.
Kafaoğlu, şöyle konuştu ?Bandırma´nın sorunlarını tartışabilmek, Bandırma halkının hayatını kolaylaştırmak için çalışıyoruz. Ben hep bir olmayı, beraber olmayı, projenin merkezine insanı oturtmayı hedeflemişimdir. İnsan hizmete layıktır. Belediye başkanları da vatandaşa hizmet edecektir. Siyasi partilerimiz farklı olabilir ama birlikte hizmet üretebilmek, çalışabilmek ve güçlerimizi birleştirebilmek oradaki halkı mutlu eder. Siyaset uzlaşma sanatı, çatışma arenası değildir. Yerel yönetimler daha fazla uzlaşı içerisinde olmalı. CHP, MHP grubu ve bağımsız belediye meclis üyeleri olarak ilk defa bu yılki faaliyet raporu ve BASKİ faaliyet raporu oybirliği ile geçti. Sevginin açamayacağı kapı yoktur. Büyükşehir Belediye Başkanı seçilir seçilmez işçi sendikası belediyeyi mahkemeye vermişti ancak sevgi dilinden dolayı mahkemeden vazgeçtiler. CHP´li ilçe belediyeleri de büyükşehir belediyesini mahkemeye vermiş, kendileri ile görüştük başkanlar davalarından vazgeçecekler uzlaşma önemli. Yüreğimiz, samimiyetimiz, gayretimiz var ve başarabildiğimiz kadar başaracağız. Sorunları çöze çöze gideceğiz, bunları barış ve huzur içerisinde yapacağız. Hiçbir ilçeyi ötekileştirmeyeceğiz.?
Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza da "Bu akşamki toplantıdan büyük zevk aldım. Büyükşehir Belediye Başkanına teşekkür ediyorum. Balıkesir ve Bandırma´nın sorunlarını konuştuk. Hepimiz iyi niyetli olarak kentlerimize hizmet etmek istiyoruz. Diyaloga, tartışmaya açığız. Hep aynı fikirde olamayabiliriz ama iyi niyetle işbirliği yapmaya hazırız. Geçmişte şikayetimiz şuydu Bandırma´ya bir şey yapılırken sorulmuyordu bundan sonra fikrimiz alınır, düşüncemizi aktarırız. Böyle olursa ortak anlayış ile ortak yolu buluruz. Festivallerimizi ve ramazan etkinliklerimizi yapmak istiyoruz. Daha güzel hizmetleri hep birlikte yapacağımıza inanıyoruz.? diye konuştu.
Başkan Kafaoğlu, Başkan Mirza´nın festival talebine ilişkin ?Bandırma Bandırmalılarındır, her türlü etkinliğinizi ve festivalinizi yapacaksınız. Birbirinin incitmeyen bir Bandırma, Balıkesir ve Türkiye dileğiyle? diyerek konuşmasını noktaladı.
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Bandırma Parti birlikteliği
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false