Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Bandırma´da beyin ölümü gerçekleşen hastanın organları umut oldu

Bandırma´da beyin ölümü gerçekleşen hastanın organları umut oldu

Bandırma Devlet Hastanesi´nde, beyin ölümü gerçekleşen hastanın organları başka hastalara hayat verecek.

Bandırma Devlet Hastanesi´nde, beyin ölümü gerçekleşen hastanın organları başka hastalara hayat verecek.
1 Ekim 2015 tarihinde rahatsızlanarak Bandırma Devlet Hastanesine kaldırılan, 1958 doğumlu erkek hasta Ö.Y. ?Beyin Damarlarlarında Tıkanıklık? nedeniyle Yoğun Bakım Ünitesine yatırılmış ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen şahsın ertesi gün beyin ölümü gerçekleşmişti.
Bandırma Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Ersin Atıcı, hastanın tüm müdahalelere rağmen hayata tutunamayarak beyin ölümünün gerçekleşmesi üzerine, ilgili organ ekibi tarafından yakınlarına organ bağışı konusunda gerekli bilgilendirmeler yapılarak onayları alındıktan sonra, Bursa Doku ve Organ Nakli Bölge Koordinatörlüğü ile iletişime geçildiğini söyledi.
Gerekli işlemler ve operasyon hazırlıkları tamamlandıktan sonra hastanın 1 böbreğini Bursa Acıbadem Hastanesi, 1 böbreğini Çanakkale 18 Mart Üniversitesi, karaciğer ve kornealarını ise Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi hastanesinden gelen organ nakil ekipleri tarafından 4.30 saatlik başarılı bir operasyonla alındığını belirten Atıcı, ?Belki bir hayat biterek başka hayatları başlatmak adına nakledilmek üzere yola çıkarıldı. Hastane Yönetimi olarak hastamıza Allah´tan rahmet dilerken, bu ulvi kararı veren aile yakınlarına duyarlı ve örnek davranışlarından dolayı teşekkür ediyor ve başsağlığı diliyorum.? dedi.
Haber : Ahmet Pesen



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli