Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Bandırma´da bir ilk, ?Alo Moloz Hattı?

Bandırma´da bir ilk, ?Alo Moloz Hattı?

Bandırma Belediyesi, kentin çeşitli noktalarına gelişigüzel dökülen molozların çevre ve görüntü kirliliğine yol açmaması için yeni bir proje başlattı.

Bandırma Belediyesi, kentin çeşitli noktalarına gelişigüzel dökülen molozların çevre ve görüntü kirliliğine yol açmaması için yeni bir proje başlattı.
Bu projeyle, Bandırmalıların evlerinde tadilat yaptıktan sonra ortaya çıkan molozlar ve eskimiş mobilya atıkları, belediye tarifesinde belirtilen cüzi ücretler karşılığında belediye ekiplerince yerinden alınıyor.
Vatandaşların ev ve işyerlerinde tadilat yaptıktan sonra ortaya çıkan tuğla, sıva, beton gibi parçalar, eskimiş mobilya atıkları ve ağaç dalları, Bandırma Belediye Başkanlığı Temizlik İşleri Müdürlüğü´nün aldığı yeni bir tedbirle sorun olmaktan çıkıyor.
Belediye ekipleri, 0 538 097 10 10 numaralı ?ALO MOLOZ? hattını arayan, aynı numara üzerinden WHATSAPPve BİP uygulamaları ile mesaj bırakan ya da moloz@bandirma.bel.tr mail adresi üzerinden iletişime geçen vatandaşların evlerine kadar giderek molozları alıyor ve bertaraf alanına taşıyor. Bu hamlesiyle Bandırma Belediyesi çevre ve görüntü kirliliğinin önüne geçmeyi, temiz ve bilinçli bir toplum oluşturmayı hedefliyor.
Vatandaşlar piyasada yüksek nakliye fiyatlarıyla karşılaştıkları için atıklarını çoğu zaman yeşil alanlara veya orman kenarlarına döküyor ya da apartman önlerine bırakıyor. Böyle bir durumda atıkları atanlar Zabıta Müdürlüğü ekiplerince tespit edilerek cezai müeyyide uygulanıyor.
Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, kaçak moloz dökümlerinin kabul edilemez olduğunu ve bu durumu görmezden gelmeyeceklerini belirterek, "Ekiplerimiz bu konuda hassas bir çalışma yürütüyor. Kaçak moloz dökümüne göz yummuyoruz. Bandırmalı vatandaşlarımız Alo Moloz hattı ve diğer iletişim kanallarından irtibat kurarak gerekli yardımı alabilir" diye konuştu.
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Bandırma Moloz Hattı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli