Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Bandırma´da çöp toplama merkezi kurulacak

Bandırma´da çöp toplama merkezi kurulacak

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Bandırma, Erdek ve Gönen´in çöplerini Balıkesir´e taşıyacak.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Bandırma, Erdek ve Gönen´in çöplerini Balıkesir´e taşıyacak.
Bu amaçla Bandırma Belediyesi´nin geçici hayvan barınağının bulunduğu bölgede, kendisine ait bir yerde çöp toplama istasyonu kuracak olan Büyükşehir Belediyesi, burada toplayacağı çöpleri presleyerek, Tır´larla Balıkesir´e taşımayı plânlıyor. Bu istasyonun devreye girmesinin ardından bir ay içinde, Bandırma´nın Ayyıldız Mahallesi´ndeki çöplüğü rehabilite edilerek yeşillendirilecek.
Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, Büyükşehir Belediyesi´nin bu girişiminin bir an önce sonuç vermesini beklediklerini vurgularken, şunları söyledi:
?Bandırma olarak yıllardır çöp merkezi sorunumuz bulunuyor. Ayyıldız Mahallemizdeki çöplüğümüz hem mahallenin haklı yakınmalarına neden oluyor, hem de sık sık yanarak tehlike yaratıyor. Büyükşehir´in bu girişimi sonuca ulaşırsa Ayyıldız Mahallemizdeki bu çöplüğü rehabilite ederek ortadan kaldıracağız.?
Mirza, önceki yıllarda Bandırma Belediyesinin önderliğinde Erdek, Manyas, Gönen ve Susurluk belediyelerinin de katılımıyla kurup, çöp fabrikası kurmayı amaçladıkları birliğin de Büyükşehir Belediyesi tarafından kaldırılarak, Bandırma´da çöp toplama merkezinin kurulmasına karar verildiğini sözlerine ekledi.
Haber : Önder Balıkçı



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli