Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Bandırma´da Denizcilik Bayramı kutlandı

Bandırma´da Denizcilik Bayramı kutlandı

Bandırma İlçesinde 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı´nın 93. yıldönümü dolayısı ile tören düzenlendi.

Bandırma İlçesinde 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı´nın 93. yıldönümü dolayısı ile tören düzenlendi.
Bandırma Cumhuriyet Meydanı´nda çelenklerin Atatürk Anıtı´na sunulmasının ardından Mustafa Kemal Atatürk ve deniz şehitleri anısına saygı duruşuna bulunulup, İstiklal Marşı okundu.
Bandırma Liman Başkanlığı Denizcilik Sörvey Mühendisi İlkan Taşkaya, törende yaptığı konuşmada ?Bugün 93. yılını kutlamakta olduğumuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı Ulu Önder Atatürk´ün yüce Türk milletine armağan ettiği en büyük başarılardan biridir. 1923 yılında kurulan genç Türkiye´mizde Ticaret Filomuz neredeyse yok gibiydi. O tarihlerde kendi sularımızda yük taşıma ve yolcu ulaşım ihtiyacını yabancı bayraklı gemiler karşılıyordu. En zor günleri yaşadığımız Kurtuluş Savaşı günlerinde kazandığımız büyük zaferin yanında ülke olarak zor durumda olan bir milletin askeri, ekonomik ve siyasi olarak , gelişmesi için Ulu Önderimiz Atatürk, 1926 yılında 815 sayılı Kabotaj Kanunu ile Türk limanları arasındaki deniz ulaşım hakkını, sadece Türk bayraklı gemilere kazandırmış ve bu büyük günü Denizcilik ve Kabotaj Bayramı olarak ülkemize armağan etmiştir.? ifadelerini kullandı.
Tören sonrası bir römorkörle denize açılan Bandırma Belediye Başkanı Tolga Tosun, Liman Başkanı Kürşat Ayyıldız tarafından görevi başında şehit düşen deniz şehitleri anısına üzerinde ?Deniz Şehitleri? yazan çelenk deniz bırakıldı.
Haber: Ahmet Pesen



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı