Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Bandırma´da ?Din Görevlileri Haftası? programı başladı

Bandırma´da ?Din Görevlileri Haftası? programı başladı

Bandırma´da, ?Camiler ve Din Görevlileri Haftası? kutlamaları başladı.

Bandırma´da, ?Camiler ve Din Görevlileri Haftası? kutlamaları başladı.
Bandırma Müftülüğü, Bandırma´daki üniversite öğrencilerine kahvaltı verdi. Kahvaltıda konuşan Bandırma Müftüsü Süleyman Küçük, camiler ve cami görevlilerinin, toplumun her kesimiyle anında bütünleşen yerler ve kişiler olduğuna dikkat çekerken, şunları söyledi:
?Camilerde görevli din adamı meslektaşlarımız, gönüllülük esasına göre çalışır. Onların, diğer memurların dışında mesaileri de yoktur. Görevlerine mesai saatiyle başlarlar ama mesai saatlerinden sonra da görevleri sürer. Toplumun her olayında onlar görev yaparlar. İnsanların inancında, huzurunda ve kardeşliği bulmasında, hürriyeti anlatmasında ezanlarımızın rolü büyüktür. 15 Temmuz´da yaşadığımız darbe girişiminde okunan salaların da birlik ve beraberliğimizin sağlanmasında önemli katkısı olmuştur.?
1-7 Ekim 2016 tarihleri arasında kutlanacak hafta boyunca çeşitli etkinlikler düzenleneceğini vurgulayan müftü Küçük, Bandırma´da camiler, din görevlileri ve Kuran kursları dahil 170 kişinin görev yaptığını, 30´a yakın müezzinin ise yetersiz kaldığını belirtti.
Haber : Önder Balıkçı



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli