Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Bandırma´da ?Durakta Matematik Projesi? başladı

Bandırma´da ?Durakta Matematik Projesi? başladı

Bandırma ilçesinde ?Durakta Matematik Projesi? hayata geçirildi.

Bandırma ilçesinde ?Durakta Matematik Projesi? hayata geçirildi.
Bandırma Cumhuriyet İlkokulu 3/G Sınıfı öğrencileri öğretmenleri Raziye Güneş´in rehberliği ile Bandırma´da, Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü bünyesinde kurulmuş olan uluslararası e-Twinning Projesi kapsamında ?Durakta Matematik? uygulamasını hayata geçirmek için otobüs durağında etkinlik düzenlendi.
Proje kapsamında matematiğin kitap, okul, öğrenci ve öğretmenim dörtgeninden çıkarıp 7´den 70´e hayatın her alanına yayılması hedefleniyor.
Matematik öğretmenleri Mukaddes Karip ve eşi Mehmet Karip´in kuruculuğunu yaptığı, 7´den 70´e herkese matematiği sevdirmek, matematik korkularını gidermek için kendi çizimlerinden oluşan bir e-Twinning projesi kapsamında il ve ilçelerin otobüs duraklarına karikatür ve resimli matematik işlemlerinin yer aldığı afişler asılarak herkesin faydalanması ve matematik korkusunun yenilmesi amaçlanıyor.
Kısa zamanda her il ve ilçeden gönüllü öğretmenlerin katılımıyla proje çalışmasının geniş kitlelere ulaştığı bildirilirken, Türkiye de 81 il ve ilçelerde, Arnavutluk, Romanya, Azerbaycan ve Almanya da çalışmalar başladı. Çalışmalar proje ortaklarının yaşadığı şehirlerdeki duraklara afişler asıldı ve hız kesmeden asılmaya devam ediyor.
Bandırma´da ?Durakta Matematik? projesi uygulaması Paşakonak Mahallesi Hamit Kaplan Caddesi üzerinde bulunan otobüs durağında Bandırma Belediye Başkan Yardımcısı Ozan Onur ve Cumhuriyet İlkokulu Müdürü Mustafa Akgül kurdela keserek birlikte başlattı.
Açılışta konuşan Belediye Başkan Yardımcısı Ozan Onur, böyle bir projeye imza attıkları için ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile öğretmenleri kutladı.
Haber: Ahmet Pesen



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false