Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Bandırma´da ekmek poşette 38 yıl önce girmiş

Bandırma´da ekmek poşette 38 yıl önce girmiş

Ekmeğin poşette satılması kararı, Türkiye´de ilk kez 38 yıl önce Bandırma İlçesi´nde alındığı ortaya çıktı.

Ekmeğin poşette satılması kararı, Türkiye´de ilk kez 38 yıl önce Bandırma İlçesi´nde alındığı ortaya çıktı.
Korona virüs salgınında alınan tedbirler kapsamında ekmeklerin açıkta satılması Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü´nden yayınlanan genelgeyle Mart ayında yasaklandı.
Ekmeğin poşette satılması kararının 1998 ve 2012 yıllarında da alındığı, ancak başarılı olunamadığı öğrenilirken, ekmeğin poşette satılması kararının Türkiye´de ilk kez 38 yıl önce 1982 yılında Bandırma´da uygulandığı ortaya çıktı.
Peki! Bugünlere nasıl gelindi?
Ekmeğin poşette satılması kararı 22 yıl önce 1998 yılında Tarım ve Köyişleri Bakanlığı´nca alınmış. 2012 yılında da Türk Ticaret Kanunu´ndaki değişiklikle ekmeğin 2. kez poşete konulması kararı çıkmış. Hatta Bakanlık uygulamayı ?Evinize girmeden önce poşete girecek? afişleri ile duyurmuş. Ancak denetimler yapılmayınca bu uygulama rafa kalkmış.
Bandırma´da ekmeğin poşette satılmasına gelince; bu kararın 38 yıl önce 1982 yılında alındığı ortaya çıktı. Bandırma´da ki bu kararın Bakanlık kararıyla değil Bandırma Belediyesi Encümen Kararı´yla alındığı bilgisine ulaşıldı.
Bandırma Belediyesi´nde 42 yıl hizmet veren Yazı İşleri eski Müdürü Faruk Sevgican, 12 Eylül 1980 askeri ihtilal sonrası 1982-1984 yıllarında kendisinin Encümen Katibi olarak görev yaptığı dönemde, Bandırma Belediye Başkanı olan emekli albay Servet Borulday başkanlığındaki encümen kararıyla ekmeklerin poşette satılması kararı alındığını söyledi.
Bandırma Belediyesi Encümeni tarafından 1982 yılında ekmeğin poşet içinde satılması yönünde aldığı kararı değerlendiren Sümer Ekmek Fabrikası Sahibi Hasan Sümer ise, encümenin aldığı bu kararla fırın sahipleri olarak önce çok şaşırdıklarını anlattı.
Sümer, Emekli Albay Servet Borulday´ın belediye başkanlık görev süresi bitince ve uygulamada sorunlar çıkınca poşet uygulamasından vazgeçtiklerini, fırıncıların da rahatladığını bildirdi.
Haber: Erdem Özcan



  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli