Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Bandırma´da ?Engelliler Haftası?

Bandırma´da ?Engelliler Haftası?

Sakatlar Derneği Bandırma Şube Başkanı Mücahit Aksakallı: ?Engellilerin temel insan hakları ihlal ediliyor?

?Engelliler Haftası? kutlamaları Bandırma´da da törenle başladı.
Cumhuriyet alanında gerçekleşen haftanın açılış törenine Kaymakam Tuncay Sonel, Belediye Başkan vekili Aydın Yağar´ın yanı sıra Bandırma´daki engelliler derneklerinin temsilcileri, engelli çocuklar ve vatandaşlar katıldı.
Törenin ilk konuşmasını, Bandırma Kent Konseyi Engelli Meclisi temsilcisi Erdal Dumrul yaptı. Ardından Sakatlar Derneği Bandırma Şubesi Başkanı Mücahit Aksakallı, düşüncelerini açıkladı. Aksakallı, engellilerin eşit hak ve insan onuruna yaraşır bir yaşamdan başka isteklerinin bulunmadığını vurgularken, ?Engellilere verilen veya verilmesi gereken tüm destekler, eşitliği sağlamaya yöneliktir. Örneğin, engellilerin üniversiteli oranı sadece % 3´tür. Engellilerin işsizlik oranı ise % 70´in üzerindedir. Bu iki istatistiki veri bile eşitsizliği açık bir şekilde ortaya koymaktadır. Bu eşitsizlik nedeniyle engelliler, ayrımcılığa uğramaktadır. Bu yüzden engelli sorunu, insan hakları sorunudur ve engellilerin temel insan hakları ihlal edilmektedir. Bu ihlallerin ivedi bir şekilde son bulmasını diliyoruz? dedi.
Bandırma İşitme ve Konuşma Engellileri Derneği Başkan Yardımcısı Duygu Ay da konuşmasında, ?Engelli olmak, hiçbir şeye engel değildir? değerlendirmesinde bulundu. Daha sonra Bandırma Otizmle Kardeşlik Derneği Başkanı Mehtap Akgül ve eski Balıkesir milletvekili ve eski Bandırma Belediye Başkanı Sedat Pekel düşüncelerini açıkladılar. Törenin son konuşmasını yapan Bandırma Kaymakamı Tuncay Sonel, engellilerin sorunlarının çözümü konusunda elinden geleni yaptığını belirtti.
Törenin sonunda Bandırma Ticaret Borsası İlkokulu´nda bulunan ana sınıfı öğrencileri tango ve kaşık şov gösterilerini sergilediler.
Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: Bandırma Engelliler Haftası
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli