Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Bandırma´da ?Gönüllü Dezenfekte Timi? işbaşında

Bandırma´da ?Gönüllü Dezenfekte Timi? işbaşında

Bandırma ilçesinde 35 traktörün yer aldığı ?Gönüllü Dezenfekte Timi" kuruldu.

Bandırma ilçesinde 35 traktörün yer aldığı ?Gönüllü Dezenfekte Timi" kuruldu.
Bandırma İlçesine bağlı kırsal mahalle muhtarları gönüllülük esasına dayalı olarak bir araya gelerek güç birliği oluşturuldu.
Daha önce Edincik Mahallesi´nde traktör sahibi vatandaşlar tarafından oluşturulan "Gönüllü Dezenfekte Timi" diğer kırsal mahallelerdeki çiftçilerin de katılması ile 35 traktörlük dev bir filoya dönüştü.
Korona virüs salgınıyla mücadele kapsamında kırsal mahallelerde ikamet eden muhtar ve çiftçiler, zirai faaliyetlerde kullanılan özel ilaçlama makinelerinin yer aldığı 35 traktörle dezenfekte çalışmalarına destek verdi.
Mazot desteğini kabul etmeyen ?Gönüllü Dezenfekte Timi?, amaçlarını virüs belasını bir an önce defetmek olarak açıkladı.
İlaçlama işine çıkmadan önce Bandırma Belediye şantiyesinde bir araya gelen traktör sahipleri, burada belediye yetkililerinden aldıkları kısa bilgiden sonra 54 mahallesi bulunan Bandırma´da tüm mahalleleri dezenfekte etmeye başladı.
Dezenfekte çalışmalarında kullanılan 35 traktörün sahipleri, belediye yetkilileri tarafından kendilerine teklif edilen mazot desteğini de kabul etmeyerek, mazot maliyetinin sosyal yardım çalışmalarında kullanılarak Ramazan ayında ihtiyaç sahiplerine verilmesini istediler.
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli