Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Bandırma´da haşereyle mücadele devam ediyor

Bandırma´da haşereyle mücadele devam ediyor

Bandırma Belediyesi´ne bağlı ekipler, ilçede yaşanan sinek sorununun çözümü için çalışmalarını yoğunlaştırdı.

Bandırma Belediyesi´ne bağlı ekipler, ilçede yaşanan sinek sorununun çözümü için çalışmalarını yoğunlaştırdı.
Bilindiği gibi, 2014 yerel seçimleriyle birlikte Büyükşehir Yasası ile bazı birimler Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´nin sorumluluğuna girmişti. İlaçlama birimi de Balıkesir Büyükşehir Belediyesi görev ve sorumluluğundaydı.
31 Mart Yerel seçimleriyle Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Başkanlığına seçilen Yücel Yılmaz, yerinde müdahale edilmesi gerektiği düşüncesi ile geçtiğimiz günlerde ilaçlama görevini Bandırma Belediyesi´ne bıraktı. İlaçlamanın Balıkesir Büyükşehir Belediyesine geçmesi nedeniyle ekip ve ekipmanları yitiren Bandırma Belediyesi olası aksaklığı düzeltmek için ivedilikle 4 ekip kurarak haşereyle mücadeleye başladık.
İlaçlama ekibi merkez ve kırsal mahallelerde ilaçlama çalışmalarını her gün saat 20.00 ile 00.00 arasında sürdürüyor.
Haşere ile mücadelenin sadece yaz aylarında ilaçlamak demek olmadığına değinen Bandırma Belediye Başkanı Tolga Tosun, ?Kış aylarında ve bahar aylarında larva döneminde doğru ilaçlamayla mücadele edilmelidir. Kış ve erken bahar döneminde yeterince ve doğru ilaçlama yapılmadığı takdirde sinekle mücadele tüm çabalara rağmen yetersiz kalmaktadır. Bandırma Belediyesi olarak oluşturduğumuz ekiplerle maksimum düzeyde sinekle mücadele ediyoruz. Bu sene biraz sıkıntılı bir süreç geçireceğimizi biliyoruz. Sıkıntıyı minimuma çekmek için maksimum düzeyde çaba sarf ediyoruz. Önümüzdeki yıl kış ve bahar döneminde doğru ve yeterli ilaçlamayla yaz aylarını rahat geçireceğinizin sözünü şimdiden veriyoruz.? diyerek sözlerine ekledi.
Haber Merkezi



lütfullah imamoğlu
24.06.2019 16:24:38
Ben 17 eylül mahleesi kipa arkasında oturuyorum bende birey olarak akşamları elimde evdeki koltuktakımının yastığıyla yaklaşık 2 saat mesai yaparak gelen sivrisineklerle mücadele ediyorum..Belki belediye ilaçlarsa mesai sürem azalır.Eğer sivrisinek para etse her akşam 20-25 civarı topluyorum ama etmiyo meret...

  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli